Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Πόσο μεγαλύτερο φόρο θα πληρώσουν οι εταιρείες του S&P 500 εάν περάσει το σχέδιο Biden

UBS: Πόσο μεγαλύτερο φόρο θα πληρώσουν οι εταιρείες του S&P 500 εάν περάσει το σχέδιο Biden

To σχέδιο του Biden για την αύξηση των εταιρικών φόρων έχει στόχο την άντληση εσόδων ύψους 2,5 τρισ. δολ σε ορίζοντα 15ετίας – Οι αναλυτές της UBS επισημαίνουν ότι εάν ο συντελεστής διαμορφωθεί στο 28% τότε η επιβάρυνση στη φορολογία κερδών των εταιρειών του δείκτη S&P 500 θα μπορούσε να φτάσει το 7,4%

Σχετικά Άρθρα

Πόσο θα κοστίσει στη λεγόμενη «corporate America» η αύξηση των φορολογικών βαρών για τις επιχειρήσεις; Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο επιχειρεί να απαντήσει μελέτη της UBS την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, υπολογίζοντας με τάση τα μέχρι τώρα γνωστά σενάρια την επιβάρυνση των κερδών των εταιρειών του δείκτη S&P 500
Στην ανάλυση επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος Joe Biden επιδιώκει να αυξήσει τα φορολογικά βάρη για τις επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του φορολογικού συντελεστή, για αντλήσει 2 τρισ. δολάρια να οποία θα κατευθύνει σε ένα σχέδιο τεράστιων επενδύσεων για τις δημόσιες υποδομές.

Οι στόχοι

Το «φορολογικό σχέδιο Made in America», με βάση ο οποίο θα αντληθούν πόροι 2,5 τρισ. δολάρια σε ορίζοντα 15ετίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, θα περιλαμβάνει υψηλότερη επιβάρυνση στα κέρδη των εταιρειών στο εξωτερικό, έναν νέο ελάχιστο φόρο για τα μερίσματα που απονέμουν στους μετόχους και χρηματοδότηση να ενίσχυση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών υπό το IRS.
Ο Biden επιδιώκει επίσης να ανεβάσει το συντελεστή φορολόγησης στο 28%, από την 21% που ήταν στην τελευταία αλλαγή του φορολογικού κώδικα το 2017 από τον Donald Trump.
Ωστόσο, o ίδιος έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτός σε συμβιβασμό.

Ο λογαρισμός

Όλοι οι επιχειρηματικοί κλάδοι που βρίσκονται στο δείκτη S&P 500 επηρεάζονται και μάλιστα κάποιοι φαίνεται να πλήττοντα περισσότερο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στρατηγικών αναλυτών της UBS.
Σύμφωνα με την ανάλυσή του το φορολογικό σχέδιο θα μπορούσε να επιβαρύνει 7,4% τη φορολόγηση της κερδοφορίας των εταιρειών του δείκτη S&P 500 εάν ο συντελεστής ανελθει στο 28%.
Στη ανάλυση σημειώνεται ότι εξαιτίας της ιδιομορφης πλειοψηφίας στο Κογκρεσο αναμένατιι να γίνει συμβιβασμός, οπότε αν υποτεθεί ένα χαμηλότερο ποσοστό 25% και άλλες σχετικές προσαρμογές, εκτιμούν η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση επί των κερδών θα διαμορφωθεί στο 3,6%.

Το σενάριο για σεντελεστή 28%

Με το συντελεστή 28%, η UBS υπολογίζει τις ακόλουθες επιβαρύνσεις (κλίμακα από την ανώτερη στην κατώτερη επιβάρυνση):

Κλάδοι

  • Τεχνολογία: 8,8%
  • Υπηρεσίες επικοινωνίας: 8,6%
  • Διακριτική ευχέρεια καταναλωτή: 8,2%
  • Υγειονομική περίθαλψη: 7,7%
  • Οικονομικά: 7,4%

Βιομηχανίες

  • Διαρκή καταναλωτικά αγαθά και ενδυματα: 10,4%
  • ΜΜΕ και ψυχαγωγία: 10,1%
  • Τεχνολογία, herware και εξοπλισμός: 9,8%
  • Ημιαγωγοί και ψηφιακός εξοπλισμός: 9,8%
  • Καταναλωτικές υπηρεσίες: 8,8%



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης