Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προετοιμάζεται για τα χειρότερα με τις ΗΠΑ

Η Ρωσία προετοιμάζεται για τα χειρότερα με τις ΗΠΑ

Συνέχεια δίνει η Μόσχα στις δηλώσεις Λαβρόφ ο οποίος χαρακτήρισε την πολιτική των ΗΠΑ "ανόητη και αδιέξοδη"

Αδιέξοδη και ανόητη χαρακτήρισε ο Sergey Lavrov την πολιτική που ακολουθεί η Ουάσινγκτον έναντι της Μόσχας, όσον αφορά τις αμερικανικές κυρώσεις.
Στον απόηχο των δηλώσεων το Κρεμλίνο χαρακτήρισε την πολιτική αυτή εχθρική και απρόβλεπτη δηλώνοντας ότι η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο.
«Η εχθρότητα και το απρόβλεπτο των αμερικανικών ενεργειών μας ωθούν γενικά να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα σενάρια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απειλήσει να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Μόσχα για τη φυλάκιση του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης και επικριτή του Κρεμλίνου Alexei Navalny αλλά και για άλλα θέματα, τα οποία έχουν ασκήσει πιέσεις στο ρούβλι και στις ρωσικές αγορές.
Οι δεσμοί της Μόσχας με την Ουάσινγκτον βρέθηκαν τον περασμένο μήνα στο κατώτατο επίπεδο, όταν η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη της στις ΗΠΑ, μετά τη συνέντευξη του Αμερικανού προέδρου Joe Biden στην οποία είχε δηλώσει πως πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είναι «φονιάς».

Στήριξη σε Lavrov

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Καζακστάν ότι η πολιτική της Ουάσινγκτον είναι αδιέξοδη και «ίσως ακόμη ανόητη».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ερωτηθείς για τις δηλώσεις Lavrov είπε ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι «όπως πάντα σαφής στις διατυπώσεις του».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολιάζοντας επίσης χθεσινό δημοσίευα της εφημερίδας Politico, η οποία επικαλούμενη πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης έγραψε ότι ο Λευκός Οίκος συζητάει το ενδεχόμενο να διορίσει ειδικό απεσταλμένο για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 που θα έχει ως στόχο το κλείσιμό του, είπε ότι τέτοιου είδους προθέσεις δείχνουν εύγλωττα τις επεμβάσεις των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις και στα οικονομικά συμφέροντα των άλλων χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης