Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Οι 4 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμέτωπες με λουκέτο

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Οι 4 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμέτωπες με λουκέτο

Η ελλιπής στήριξη και η ανασφάλεια που εντείνεται από τις κυβερνητικές παλινωδίες, πλήττουν ασύμμετρα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις επισημαίνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την εξαμηνιαία έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ

Σχετικά Άρθρα

Τις «καταστροφικές επιπτώσεις» εξαιτίας της απουσίας «ενός ρεαλιστικού και ολοκληρωμένου σχεδίου για την επανεκκίνηση της αγοράς» επισημαίνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σε δήλωσή του με αφορμή την εξαμηνιαία έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021.

Δυσοίωνη εικόνα

«To εξαμηνιαίο δελτίο οικονομικού κλίματος του Ινστιτούτου Μελετών της ΓΣΕΒΕΕ που δημοσιοποιήθηκε επιβεβαιώνει ότι η ελλιπής στήριξη και η ανασφάλεια που εντείνεται από τις κυβερνητικές παλινωδίες, πλήττουν ασύμμετρα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Με 1 στις 2 από αυτές να έχουν ταμειακά διαθέσιμα το πολύ για έναν μήνα και 4 στις 10 να αντιμετωπίζουν το φάσμα του λουκέτου» σχολιάζει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει: «Αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι η έρευνα αφορά στο 2ο εξάμηνο του 2020, συνάγεται ότι η δυσοίωνη αυτή εικόνα έχει επιβαρυνθεί πολύ περισσότερο τους πρώτους μήνες του 2021».

Ανεπάρκεια

Όπως σημειώνει «για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». ΄
«Η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι δεν αντιστρέφεται με τα κυβερνητικά ημίμετρα ούτε βεβαίως με ευχολόγια» συνεχίζει, τονίζοντας πως «απαιτούνται σοβαρές παρεμβάσεις, όπως αυτές που επισημαίνει η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, που κάνει έκκληση για στήριξη των επιχειρήσεων με απευθείας ρευστότητα, προγράμματα διατήρησης των θέσεων εργασίας με κάλυψη και του μισθολογικού κόστους και κάλυψη μέρους των οφειλών της πανδημίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης