Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις υπερκάλυψαν τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις υπερκάλυψαν τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι επιλεκτικές κινήσεις των επενδυτών μας κράτησαν και σήμερα σε θετικό έδαφος και κοντά στην περιοχή αντίστασης. ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ έβαλαν πλάτη, ενώ από την άλλη η Πειραιώς είχε μία ακόμα συνεδρίαση μεγάλων απωλειών και πλέον μειώνει το άνοιγμα που είχε με το παράγωγο.

Κατοχυρώσεις κερδών και σε άλλα βαριά χαρτιά. Ήρεμη η εικόνα των συστημικών τραπεζών, πλην φυσικά Πειραιώς.

ΕΥΔΑΠ: Η διοίκηση ενημέρωσε δημοσιογράφους και αναλυτές και προκύπτει πως έχει επενδύσεις 1,1 δισ. ευρώ στην επόμενη 10ετία, αλλά θα χρειαστεί ελάχιστα κεφάλαια. Για 700 εκατ. ευρώ δηλαδή επενδύσεις θα χρειαστεί να βάλει 45 εκατ. ευρώ. Με την υπογραφή της σύμβασης με το δημόσιο θα μείνει με τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ. Θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα το ύψος της επιστροφής κεφαλαίου και του μερίσματος, αλλά το συνολικό θα είναι 0,47 ευρώ ανά μετοχή.

Καλή η κίνηση της μετοχής αλλά είδαμε και «μηχανάκια» στους πωλητές. Με υψηλό στα 8,14 ευρώ, προς το τέλος της συνεδρίασης υπήρχε πωλητές στα 8 ευρώ και ο όγκος είχε ξεπεράσει τις 400 χιλ. τεμάχια. Τελικά έκλεισε στα 8 ευρώ με άνοδο 3,90% και όγκο 450 χιλ. τεμάχια.

Σημειώνεται πως στην ενημέρωση των αναλυτών ρωτήθηκε αν υπάρχει σχεδιασμός συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου τράπεζες με τον κ.Σαχίνη να το αποκλείει και να λέει πως δεν είναι στα δικά του σχέδια για την εταιρεία. Με την υπογραφή της συμφωνίας με το δημόσιο ανοίγει ο δρόμος για νέα επιστροφή κεφαλαίου.

ΔΕΗ: Και σήμερα έβαλε πλάτη και κράτησε το ΧΑ και μάλιστα πήγε και μέχρι τα 9,84 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 9,68 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Σε λίγο τα αποτελέσματα και η ενημέρωση των δημοσιογράφων. Κρατιέται κοντά στα ιστορικά υψηλά του. Στα 2,8450 ευρώ και στο 1,97%.

ΟΤΕ: Δεν είναι και πολύ δραστήριος το τελευταίο διάστημα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αλλάξει επίπεδο.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Σήμερα διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,6720 ευρώ ανά μετοχή. Στα 15,48 ευρώ και στο -2,89%.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το συμβόλαιο του Ιουνίου δείχνει το δρόμο. Μεγάλο ανεκτέλεστο και σήμερα και μειώνεται η διαφορά με την τιμή της μετοχής. 

AUTOHELLAS: Μετά τη χθεσινή αποκοπή του μερίσματος σήμερα κινήθηκε εκ νέου ανοδικά και αν προστεθεί και το μέρισμα η τιμή ξεπερνάει σημαντικά τα 7 ευρώ. Στα 6,99 ευρώ το κλείσιμο και θα λέγαμε πως για τη στήλη η αποτίμηση είναι αρκετά δίκαιη με βάση το θολό τοπίο που υπάρχει γύρω από τον τουρισμό. Την κρατάμε όμως στις επιλογές μας για λίγο ακόμα γιατί βλέπουμε καλή εικόνα στο ταμπλό.

REVOIL: Εξαιρετική και σήμερα. Στα 1,2850 ευρώ και στο +7,08% με όγκο 48 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 28,1 εκατ. ευρώ και νομίζουμε πως το p/e παραμένει χαμηλό με βάση τα κέρδη που περιμένουμε για το 2020.

ΚΛΜ: Επιτέλους αγοραστικό ενδιαφέρον, αλλά κάποιοι δε θέλουν να τη δουν υψηλότερα μάλλον. Βγάζουν κομμάτια, βάζοντας εμπόδια. Στα 0,70 ευρώ και στο +6,38% με 70 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Φράγματα και σήμερα στη μετοχή με αφορμή το λίγο χαμηλότερο τίμημα. Κάποιοι ούτε εδώ θέλουν να ενισχυθεί η μετοχή. Το ερώτημα είναι γιατί σταμάτησε η εταιρεία να κάνει αγορές ιδίων μετοχών; Στα 1,51 ευρώ και στο -1,44%.

SATO: Εντολή αγοράς 100 χιλ. τεμαχίων στο limit up. Αντιστοιχεί βέβαια σε λίγες χιλιάδες ευρώ, αλλά τη δουλειά της την έκανε.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με όγκο 38 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 7,69% αν και τα περισσότερα κομμάτια από αυτά που έγιναν, άλλαξαν χέρια με δύο πράξεις.

ΕΥΑΘ: Τα νέα από την ΕΥΔΑΠ και μάλλον η κερδοφορία προ απομειώσεων και προβλέψεων μάλλον θύμισε σε κάποιους το πόσο φθηνή είναι και πως έχει και αυτή τη δυνατότητα δυνατών επιστροφών. Στα 4,71 ευρώ και στο +2,17% με όγκο 22 χιλ. τεμάχια. Έχει μία καλύτερη παρουσία στις τελευταίες συνεδριάσεις. Αδικείται όμως και πάλι.

INTRACOM: Συνεχίζει ακάθεκτη. Βρίσκει μία καλή αντίσταση λίγο πιο πάνω.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης