Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Πεκίνο φιλοξενεί πλέον τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο

Το Πεκίνο φιλοξενεί πλέον τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο
BBC: Με 698 δισεκατομμυριούχους, η Κίνα πλησιάζει τις ΗΠΑ, οι οποίες εξακολουθούν να προηγούνται με 724 δισεκατομμυριούχους
Σχετικά Άρθρα

Το Πεκίνο ξεχωρίζει πλέον για έναν διαφορετικό λόγο καθώς φιλοξενεί τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Forbes.
Η κινεζική πρωτεύουσα πρόσθεσε 33 δισεκατομμυριούχους πέρυσι και τώρα φιλοξενεί 100, δήλωσε το επιχειρηματικό περιοδικό σύμφωνα με δημοσίευμά του BBC.
Αυτό ξεπερνά τη Νέα Υόρκη, η οποία φιλοξενεί 99 και κατέχει την πρώτη κατάταξη τα τελευταία επτά χρόνια.
Η ταχεία αντιμετώπιση της Covid-19 από την Κίνα, η άνοδος των εταιρειών τεχνολογίας και των χρηματιστηρίων της βοήθησε να αποκτήσει κορυφαία θέση.
Αν και το Πεκίνο έχει πλέον περισσότερους δισεκατομμυριούχους, η συνολική καθαρή περιουσία των δισεκατομμυριούχων της Νέας Υόρκης παρέμεινε στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια  (58 δισεκατομμύρια λίρες) μεγαλύτερη από αυτή των αντίστοιχων στο Πεκίνο.

Η Κίνα πλησιάζει τις ΗΠΑ... ολοταχώς 


Ο πλουσιότερος κάτοικος του Πεκίνου ήταν ο Zhang Yiming, ο ιδρυτής της εφαρμογής κοινής χρήσης βίντεο TikTok και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας ByteDance. 
Είδε την περιουσία του να διπλασιάζεται, φτάνοντας έτσι τα 35,6 δισ. Δολάρια.
Αντίθετα, ο πλουσιότερος κάτοικος της Νέας Υόρκης, πρώην δήμαρχος Michael Bloomberg, είχε περιουσία αξίας 59 δισ. Δολαρίων.
Η Κίνα, το παράδειγμα της οποίας περιελάμβανε το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο στον αριθμό των Forbes, πρόσθεσε περισσότερους δισεκατομμυριούχους στη λίστα από οποιαδήποτε άλλη χώρα παγκοσμίως, με 210 νεοεισερχόμενους πλούσιους.
Οι μισοί από τους νέους δισεκατομμυριούχους της Κίνας έχτισαν τις περιουσίες τους από επιχειρήσεις παραγωγής ή τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της γυναίκας δισεκατομμυριούχου Kate Wang, η οποία είδε την περιουσία της να εκτοξεύεται από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Με 698 δισεκατομμυριούχους, η Κίνα πλησιάζει τις ΗΠΑ, οι οποίες εξακολουθούν να προηγούνται με 724 δισεκατομμυριούχους.

Ένας δισεκατομμυριούχος κάθε 17 ώρες

Ένα ρεκόρ καταγράφηκε καθώς 493 νεοεισερχόμενοι μπήκαν στη λίστα παγκοσμίως πέρυσι, περίπου ένας νέος δισεκατομμυριούχος κάθε 17 ώρες, σύμφωνα με τον Forbes.
Η Ινδία είχε τον τρίτο υψηλότερο αριθμό δισεκατομμυριούχων, με 140.
Συνολικά, οι 1.149 δισεκατομμυριούχοι από την Ασία Ειρηνικού είχαν αξία 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια των ΗΠΑ.
Ο Jeff Bezos, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. 
Η καθαρή του περιουσία αυξήθηκε κατά 64 δισεκατομμύρια δολάρια σε 177 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης