Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τα SMS στο 13033 αποκάλυψαν μεγάλη σπείρα ναρκωτικών στην Κόρινθο - Τους παρακολουθούσαν επί 4 χρόνια

Τα SMS στο 13033 αποκάλυψαν μεγάλη σπείρα ναρκωτικών στην Κόρινθο - Τους παρακολουθούσαν επί 4 χρόνια
Μετά από μεγάλη επιχείρηση στα Εξαμίλια Κορινθίας συνελήφθησαν 33 άτομα
Σχετικά Άρθρα

Μετά από μεγάλη επιχείρηση στα Εξαμίλια Κορινθίας συνελήφθησαν 33 άτομα ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών και όπλα.
Σε βάρος των μελών των εγκληματικών οργανώσεων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, για τα ναρκωτικά, ενώ τρεις εξ’ αυτών κατηγορούνται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 21 άνδρες, ηλικίας από 22 έως 55 ετών και 12 γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 44 ετών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από πολύμηνη ενδελεχή έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2020 έως κα 5.4.2021, δραστηριοποιούνταν τέσσερις αυτοτελείς εγκληματικές οργανώσεις, που διέθεταν ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους.
Οι ανωτέρω εγκληματικές οργανώσεις διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, (ηρωίνης, κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων), στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, τις οποίες απέκρυπταν εντός των οχημάτων τους και στις οικίες τους, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και ειδικές κρύπτες απόκρυψης.
Οι εγκληματικές οργανώσεις προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, τα μέλη του εγκληματικού δικτύου, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons ), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Παράλληλα, από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει σημαντικά χρηματικά ποσά τα οποία χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη βιοποριστικών και άλλων αναγκών.

Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (5.4.2021) πρωινές ώρες, έρευνες σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -749,8- γραμμαρίων,

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -122- γραμμαρίων,

ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -61,1- γραμμαρίων,

  • 1- περίστροφο,
  • 2- κυνηγητικά όπλα,
  • 36- κινητά τηλέφωνα,
  • 2- ζυγαριές ακριβείας,
  • 12- οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και

το χρηματικό ποσό των -18.000- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών για την αποδόμηση του κυκλώματος σε προγενέστερο χρόνο είχαν κατασχεθεί:

ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -17.763- γραμμαρίων,

ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -242- γραμμαρίων,

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -13,4- γραμμαρίων 

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

Η σύλληψη και τα SMS μετακίνησης λόγω κορωνοϊού

Ήρθε η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα ελεγχόμενης μετακίνησης με αποστολή μηνυμάτων στο 13033 και οι διακινητές ναρκωτικών, που προσπαθούσαν να ταυτοποίησουν οι αστυνομικοί, αναγκάστηκαν να στέλνουν με SMS τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και τη διεύθυνσή τους.
Και έτσι εντοπίστηκαν οι πρώτοι δέκα, κάτοικοι του οικισμού των Ρομά, στα Εξαμίλια Κορινθίας, ανοίγοντας την υπόθεση που κατέληξε στην σύλληψη τριάντα τριών Ρομά, όλοι από τον ίδιο οικισμό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης