Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κύρος Λαζαρίδης, πρόεδρος Ελληνοπολωνικού Επιμελητηρίου: Ο τουρισμός από την Πολωνία θα είναι από τα χιτ της επόμενης χρονιάς

tags :
Κύρος Λαζαρίδης, πρόεδρος Ελληνοπολωνικού Επιμελητηρίου: Ο τουρισμός από την Πολωνία θα είναι από τα χιτ της επόμενης χρονιάς
Το εμπορικό ισοζύγιο των δύο χωρών έχει φτάσει στο 1,5 δισ. περίπου, ελλειμματικό για την Ελλάδα

Για την πορεία των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Πολωνίας, καθώς και για τις περαιτέρω προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται για τις δύο χώρες μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o πρόεδρος του Ελληνοπολωνικού Επιμελητηρίου, Κύρος Λαζαρίδης.
«Συνεχίζεται η άνοδος των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Το 2020, παρά τα προβλήματα που είχαμε σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω Covid-19, είχαμε πάλι αύξηση και στις εισαγωγές και στις εξαγωγές. Το εμπορικό ισοζύγιο των δύο χωρών έχει φτάσει στο 1,5 δισ. περίπου, ελλειμματικό για την Ελλάδα, πιο πολύ εισάγουμε παρά εξάγουμε. Οι τομείς δραστηριότητας είναι πάρα πολλοί. Εάν εξαιρέσουμε κάποια προϊόντα που είναι στη λίστα που μας δίνει η ΕΛΣΤΑΤ πρώτα, όπως το αλουμίνιο που εξάγουμε σαν χώρα έτσι κι αλλιώς, μετά είναι το αγροδιατροφικό. Είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, στέλνουμε πολλά προϊόντα πάνω στην Πολωνία. Εισάγουμε επίσης πάρα πολλά από την Πολωνία σε αυτό το κομμάτι, σε φρούτα-λαχανικά. Η Πολωνία είναι μεγάλη χώρα-παραγωγός όσον αφορά τα μήλα, τα κρέατα. Είναι η πιο δυνατή χώρα της Ευρώπης, είναι πρώτη σε πουλερικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τρίτη σε μοσχάρι και χοιρινό», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Κύρος Λαζαρίδης.
«Το άλλο κομμάτι που αρχίζει και ανεβαίνει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια είναι ο τομέας του τουρισμού. Υπολογίστε ότι η Πολωνία το 2019 ήταν η έβδομη χώρα εισόδου στην Ελλάδα κατά βάση το καλοκαίρι, στα νησιά, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα. Φτάσαμε πάνω από 1 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα, είναι τεράστιο το νούμερο, με τουρισμό πολύ υψηλού επιπέδου», τονίζει ο πρόεδρος του Ελληνοπολωνικού Επιμελητηρίου.
«Στα βιολογικά υπάρχει μεγάλη ζήτηση, γιατί ήταν πολύ πίσω σε σχέση με το ρυθμό ανάπτυξης στις υπόλοιπες χώρες, οπότε αυτή τη στιγμή παρατηρούμε μεγάλη ζήτηση σε βιολογικά προϊόντα. Κατά βάση υπάρχει κινητικότητα σε delicatessen αυτή τη στιγμή. Σε σούπερ μάρκετ υπάρχει ζήτηση σε φρούτα και λαχανικά», υπογραμμίζει ο Κύρος Λαζαρίδης.
«Έχουμε στοχεύσει για το 2021 ως Επιμελητήριο, επειδή βλέπουμε την αύξηση του τουρισμού, να επικεντρωθούμε στον τομέα του τουρισμού και στον αγροδιατροφικό τομέα. Καλούμε εταιρείες και κάνουμε προσκλήσεις γιατί πρέπει να επισκεφθούν εκθέσεις γι’ αυτούς τους δύο συγκεκριμένους τομείς που σας έχω αναφέρει. Θεωρούμε ότι θα είναι από τα χιτ της επόμενης χρονιάς. Πλέον ο Πολωνός έχει φτάσει να καταναλώνει για μία εβδομάδα διακοπών στην Ελλάδα ποσά που αντιστοιχούν σε προηγμένες δυτικές χώρες», καταλήγει ο πρόεδρος του Ελληνοπολωνικού Επιμελητηρίου.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=90738

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης