Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Έλλειμμα για πρώτη φορά από το 2013, στα 189,2 δισ. ευρώ το 2020

Γερμανία: Έλλειμμα για πρώτη φορά από το 2013, στα 189,2 δισ. ευρώ το 2020
Οι δημόσιες δαπάνες της Γερμανίας αυξήθηκαν 12,1% στα 1,7 τρισ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Έλλειμμα για πρώτη φορά από το 2013 κατέγραψε η Γερμανία λόγω της πανδημίας και της αύξησης των δημοσίων δαπανών για να αντισταθμιστούν οι απώλειες που προκάλεσε το lockdown.
Ειδικότερα, το έλλειμμα του δημόσιου τομέα της Γερμανίας έφτασε τα 189,2 δισ.  ευρώ το 2020.
Πρόκειται για το υψηλότερο έλλειμμα προϋπολογισμού από την επανένωση της Γερμανίας πριν από τρεις δεκαετίες, ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία.
Η πανδημία, η οποία έχει μέχρι τώρα έχει οδηγήσει σε 77.000 θανάτους, έχει προκαλέσει ισχυρό πλήγμα  στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, παρόλο που έχει αποδειχθεί πιο ανθεκτική από ό, τι πολλοί ανέμεναν, εν μέρει λόγω της συνεχιζόμενης ισχυρής εξαγωγικής ζήτησης από την Κίνα, σημειώνει το Reuters.
Οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν 12,1% στα 1,7 τρισ. ευρώ.

Θα συνεχιστεί η στήριξη

Η στήριξη της οικονομίας θα συνεχιστεί, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Olaf Scholz να δεσμεύεται να πράξει ότι είναι απαραίτητο, προκειμένου η Γερμανία να ξεπεράσει την ύφεση.
Η Γερμανία αγωνίζεται να ελέγξει το τρίτο κύμα της πανδημίας και είναι έτοιμη να διατηρήσει κλειστές πολλές επιχειρήσεις, όπως μπαρ και κινηματογράφους, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Ωστόσο, ο αριθμός των ατόμων με μειωμένες ώρες εργασίας μειώθηκε τον περασμένο μήνα, λόγω του βιομηχανικού τομέα, ο οποίος επωφελείται από τις ισχυρές εξαγωγές, ανέφερε το Ινστιτούτο Ifo την Τετάρτη.
Οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν τις ώρες των εργαζομένων στο πλαίσιο ενός κυβερνητικού σχεδίου που αποσκοπεί στην αποφυγή μαζικών απολύσεων εν μέσω ύφεσης, προσφέροντας στις εταιρείες επιδοτήσεις για να διατηρήσουν τους μισθωτούς.
Τον Μάρτιο, 2,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι εργάζονταν με μειωμένο ωράριο, από 2,9 εκατομμύρια προηγουμένως, σύμφωνα με το Ifo.
Ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έφτασε στα 6 εκατομμύρια πριν από ένα χρόνο, αλλά είχε αυξηθεί σταθερά από τότε που η Γερμανία εισήλθε στο δεύτερο lockdown στα τέλη του περασμένου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης