Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον κορωνοϊό – Εμβόλια σε όλους τους ενήλικες από 19/4

Biden: Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον κορωνοϊό – Εμβόλια σε όλους τους ενήλικες από 19/4
Στις 75 ημέρες προεδρίας του Biden έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 150 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν τελειώσει ακόμα με τον κορωνοϊό και πως η χώρα εξακολουθεί να δίνει μια μάχη «ζωής και θανάτου» με τον ιό διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος ανακοίνωσε πως , με τις περισσότερες Πολιτείες να διαμηνύουν πως θα είναι έτοιμες.
«Αυτό που κάνουμε τώρα πρόκειται να καθορίσει πόσους ανθρώπους θα σώσουμε ή θα χάσουμε τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο, πριν από την 4η Ιουλίου» υποστήριξε ο Biden, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε ότι πάνω από το 80% των δασκάλων και του εκπαιδευτικού προσωπικού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι παραλλαγές του κορονοϊού εξαπλώνονται και δημιουργούν αύξηση των κρουσμάτων.
«Δεν βρισκόμαστε στη γραμμή τερματισμού.  
Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε.
Είμαστε ακόμα σε έναν αγώνα ζωής ή θανάτου» ανέφερε ο Biden επισημαίνοντας ότι στις 19 Απριλίου, κάθε ενήλικας ηλικίας 18 ετών και άνω θα έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί, γεγονός που σημαίνει πως στο εξής δεν θα υπάρχουν συγκεχυμένοι κανόνες για το ποιος μπορεί ή όχι να εμβολιαστεί.
Ο Biden υποστήριξε ότι αν και είχε δεσμευτεί ότι εντός των πρώτων 100 ημερών στην προεδρία των ΗΠΑ θα είχαν γίνει 100 εκατομμύρια εμβολιασμοί, σημείωσε πως ο στόχος αυτός έχει ξεπεραστεί κατά πολύ, και πλέον έχει τεθεί ως στόχος να γίνουν 200 εκατομμύρια εμβολιασμοί εντός αυτής της προθεσμίας.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως στις 75 ημέρες προεδρίας του Biden έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 150 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.
Σχεδόν το 33% του πληθυσμού των ΗΠΑ, πάνω από 108 εκατομμύρια Αμερικάνοι, έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση ενώ και με τις δύο δόσεις έχει εμβολιαστεί το 19% των Αμερικάνων, πάνω από 63 εκατομμύρια πολίτες.

Σε πέντε Πολιτείες τα μισά κρούσματα

Τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση εδώ και τρεις εβδομάδες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες των ειδικών για ένα πιθανό νέο κύμα της επιδημίας λόγω της επικράτησης της βρετανικής παράλλαξης του ιού.
Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως το 44% των κρουσμάτων που καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα στις ΗΠΑ, εντοπίζεται σε πέντε Πολιτείες και συγκεκριμένα, σε Νέα Υόρκη, Μίσιγκαν, Φλόριντα, Πενσιλβάνια και Νιού Τζέρσι.
Οι πέντε αυτές Πολιτείες ανακοίνωσαν περίπου 198.000 μολύνσεις επί του συνόλου των 453.000 κρουσμάτων που αναφέρθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Όχι σε ομοσπονδιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Την αντίθεση του στην επιβολή ομοσπονδιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού εξέφρασε ο Λευκός Οίκος, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι ελεύθερος να εξετάσει την ιδέα αυτή.
«Η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει, ούτε θα υποστηρίξει, ένα σύστημα που θα απαιτεί από τους Αμερικανούς να διαθέτουν πιστοποιητικό» εμβολιασμού.
Δεν θα υπάρξει ομοσπονδιακή βάση δεδομένων για τους εμβολιασμούς, ούτε το ομοσπονδιακό κράτος θα επιβάλλει στους πάντες την υποχρέωση να αποκτούν πιστοποιητικό εμβολιασμού» τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jen Psaki.
«Από πλευράς ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι απλό, είναι ότι τα προσωπικά δεδομένα και τα δικαιώματα των Αμερικανών πρέπει να προστατεύονται, επομένως τα συστήματα του είδους αυτού να μη χρησιμοποιηθούν σε βάρος ανθρώπων με άδικο τρόπο» τόνισε η Psaki.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης