Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναζωπύρωση covid στην Ινδία – Νέο ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας

Αναζωπύρωση covid στην Ινδία – Νέο ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας
Περίπου 116.000 κρούσματα αναφέρθηκαν το τελευταίο 24ωρο
Σχετικά Άρθρα

Αναζωπύρωση της επιδημίας του κορωνοϊού καταγράφεται στην Ινδία, η οποία το τελευταίο 24ωρο βίωσε τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων που έχουν καταγραφεί στην χώρα από την έναρξη της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 115.736 μολύνσεις και 630 θάνατοι ασθενών με την COVID-19.
Είναι η δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα που τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 100.000 μέσα σε μια ημέρα (την περασμένη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 103.558) ενώ ο αριθμός τους βαίνει αυξανόμενος.
Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο η Ινδία μετρούσε καθημερινά λιγότερα από 9.000 κρούσματα και θεωρούνταν πως βρισκόταν στην τελική ευθεία για την «εξουδετέρωση» του ιού.
Παρόλο αυτά εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, τα κρούσματα έχουν αρχίσει να αυξάνονται δραματικά με αποτέλεσμα η χώρα να βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με τα όσα έζησε το περασμένο καλοκαίρι, όταν και μετρούσε καθημερινά πάνω από 100 χιλιάδες μολύνσεις.
Επίκεντρο της πανδημίας θεωρείται το πλουσιότερο κρατίδιο της Ινδίας, Μαχαράστρα, όπου οι τοπικές αρχές έχουν ήδη επιβάλλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Συνολικά η Ινδία μετρά 166.177 νεκρούς και περίπου 13 εκατομμύρια κρούσματα, ενώ οι εμβολιασμοί έχουν επεκταθεί από τις αρχές του μήνα και σε όλα τα άτομα που είναι πάνω από 45 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης