Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Σήμερα ή αύριο θα φτάσουμε τα 5.000 κρούσματα - Μετά τις 15/4 αποκλιμάκωση

Τζανάκης: Σήμερα ή αύριο θα φτάσουμε τα 5.000 κρούσματα - Μετά τις 15/4 αποκλιμάκωση
Προτιμότερο να είναι ανοιχτά τα καταστήματα είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως σήμερα Τρίτη 6/4 ή αύριο Τετάρτη 7/4 θα φτάσουμε τα 5.000 κρούσματα διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η περίοδος της κορύφωσης πρόκειται να συνεχιστεί.
«Ελπίζω να φτάσουμε στην αποκλιμάκωση μετά τις 15 Απριλίου» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Τζανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα κλειστά καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη.
«Οφείλω να πω ότι θα πρέπει να αποσυνδέσουμε το επιδημιολογικό φορτίο από την πρόθεσή μας να ανοίξουμε το λιανεμπόριο.
Αν αποδεχτούμε ότι δεν επηρεάζει τους ιικούς δείκτες, τότε η απόφαση αυτή πρέπει να ανατραπεί.
Είναι προτιμότερο να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επιτρέπουμε στον κόσμο να πάει στο εξοχικό του να αποσυμφορηθούν το κέντρο και οι αστικές περιοχές.
Ευτυχώς, δόθηκε η εντολή ο κόσμος να βγαίνει έξω τα Σαββατοκύριακα.
Χάρηκα πάρα πολύ που είδα τον κόσμο να είναι έξω.
Αυτό τον βοηθά να τηρεί τα μέτρα καλύτερα και τις καθημερινές» είπε ο κ.Τζανάκης.
Αναφερόμενος στην εστίαση και στο άνοιγμα της σε εξωτερικούς χώρους ο κ.Τζανάκης υπογράμμισε πως «είναι ρεαλιστική και ωφέλιμη για την πανδημία, καθότι θα μετατρέψει μια άκρως ανασφαλή κοινωνική συμπεριφορά σε πιο οργανωμένη, πιο φορμαρισμένη και πιο ασφαλή κοινωνικότητα».
«Είμαι και εγώ θιασώτης του να κλειστούμε στα σπίτια, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε» επεσήμανε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ και των μετακινήσεων εκτός νομού, εφόσον πρόκειται για μετάβαση σε εξοχικά.
«Ίσως μπορούμε να δούμε κάποιους κανόνες για απαγόρευση σε άκρως επιβαρυμένες περιοχές, ή ακόμα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και με τα self test, έτσι ώστε να ζήσουμε μια κανονικότητα με τον κορωνοϊό μέχρι να τον νικήσουμε πλήρως» υπογράμμισε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης