Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιοδοξία στις διεθνείς αγορές, νέο υψηλό για τον Stoxx 600 - Ο DAX στο +1,3%

Αισιοδοξία στις διεθνείς αγορές, νέο υψηλό για τον Stoxx 600 - Ο  DAX στο +1,3%
Οι επενδυτές επέστρεψαν με βελτιωμένη διάθεση από τις διακοπές του καθολικού Πάσχα
Σχετικά Άρθρα

Αισιοδοξία για τις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης επικρατεί στις διεθνείς αγορές, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να ενισχύεται σε νέα ιστορικά υψηλά.
Οι επενδυτές επέστρεψαν με βελτιωμένη διάθεση από τις διακοπές του καθολικού Πάσχα, λαμβάνοντας ώθηση από τα προγράμματα στήριξης και την πορεία του εμβολιασμού κατά της covid-19.
O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά, στις 436,16 μονάδες. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 60% από τα χαμηλά του 2020, όταν ξέσπασε η πανδημία.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ ενισχύεται 1,3% στις 15.294 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,3% στις 6.145 μονάδες.
Στις 6.148 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,7%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,8% στις 24.900 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 1,2% στις 8.680 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν πτώση 0,2%, μετά τα νέα υψηλά της Δευτέρας.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - σημειώνει άνοδο στις 18,03 μονάδες.
Η Wall Street επίσης ενισχύθηκε τη Δευτέρα σε νέα ιστορικά υψηλά, μετά από την ανακοίνωση στοιχείων που κατέδειξαν ισχυρή ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς εργασίας και της δραστηριότητας στον τομέα υπηρεσιών.

Ευρωζώνη: Αμετάβλητητη στο 8,3% η ανεργία

Αμετάβλητη στο 8,3% παρέμεινε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2021 σε μηνιαία βάση.
Η ανεργία αυξήθηκε σε επίπεδο έτους, καθώς τον Φεβρουάριο του 2020 είχε διαμορφωθεί στο 7,3%.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δείκτης ανεργίας διαμορφώθηκε στο 7,5% τον Φεβρουάριο, επίσης σταθερή σε σχέση με τον Ιανουάριο.
Το αντίστοιχο διάστημα του 2020 είχε διαμορφωθεί στο 6,5%.

Ευρωζώνη: Σημαντική βελτίωση στο επενδυτικό κλίμα - Άλμα για τον δείκτη Sentix

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2018 ενισχύθηκε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, λόγω της βελτιωμένης εικόνας της τρέχουσας κατάστασης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.
Ο δείκτης του ινστιτούτου Sentix για την Ευρωζώνη βελτιώθηκε στις 13,1 από τις 5,0 μονάδες τον Μάρτιο, ενώ οικονομολόγοι και αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 7,5.
Ο δείκτης προσδοκιών σκαρφάλωσε στο επίπεδο ρεκόρ των 34,8 μονάδων από τις 32,5 τον Μάρτιο, ενώ ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών βελτιώθηκε στις -6,5 από τις -19,3 τον Μάρτιο.
Σύμφωνα με το Sentix, τα νέα μέτρα του lockdown φαίνεται να έχουν παραδόξως μικρό αντίκτυπο στη συνολική ανάκαμψη της οικονομίας.
«Οι επενδυτές βασίζουν τις προσδοκίες τους στην επιτυχία της ταχύτερου εμβολιασμού σε όλη την ΕΕ», ανέφερε το ινστιτούτο.
Στην έρευνα του Sentix, που διενεργήθηκε στις 1-3 Απριλίου, συμμετείχαν 1.156 επενδυτές.


Credit Suisse: Πλήγμα 4,7 δισ. δολ. από την κατάρρευση του Archegos

Πλήγμα 4,7 δισ. δολ. από την κατάρρευση της Archegos Capital Management ανακοίνωσε η Credit Suisse Group, με την ελβετική τράπεζα να προχωρά σε μείωση του μερίσματος και τους επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής και ρίσκου να αποχωρούν από το δυναμικό της.
Η τράπεζα θα αναστείλει επίσης το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών μετά από την ολοκλήρωση των αγορών του α΄ τριμήνου και δεν θα ξεκινήσει έως ότου η τράπεζα να ανακτήσει τους στόχους για το κεφάλαιο και να επαναφέρει το μέρισμα.
Οι κινήσεις ακολουθούν δύο ταυτόχρονες κρίσεις που έπληξαν την τράπεζα. Η κατάρρευση του Archegos προκάλεσε μια σημαντική απώλεια στη μονάδα της τράπεζας που εξυπηρετεί τα hedge funds, ενώ είχε προηγηθεί τον Μάρτιο, το «πάγωμα» 10 δισ. δολ. σε επενδυτικά κεφάλαια που συνδέονται με την πλέον αφερέγγυα εταιρεία χρηματοδότησης Greensill Capital.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, στον απόηχο των νέων ρεκόρ στη Wall Street.
Στην Κίνα, βελτίωση κατέγραψαν οι υπηρεσίες, με τον δείκτη Caixin/Markit να ενισχύεται στις 54,3 μονάδες τον Μάρτιο, έναντι 51,5 μονάδων τον Φεβρουάριο.
Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2020.
Οι επενδυτές δεν βρέθηκαν αντιμέτωπη με κάποια έκπληξη από την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, καθώς διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική.
Να σημειωθεί ότι κλειστή παραμένει και σήμερα η αγορά του Χονγκ Κονγκ.
Ο Asia Dow υποχωρούσε 0,7% στις 4.024 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,3%, στις 29.696 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει οριακές μεταβολές στις 3.482 μονάδες.
Ο Sensex σημείωνε άνοδο 0,2% στις 49.265 μονάδες.
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 59,48 δολ. το βαρέλι με άνοδο 1,4% , ενώ η τιμή του Brent καταγράφει κέρδη 1,3% στα 62,94 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης