Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μέτρια η κίνηση στην οδό Ερμού την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου

Μέτρια η κίνηση στην οδό Ερμού την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου
Με εκπτώσεις που έφταναν το 50% σε κάποια προϊόντα άνοιξαν χθες 5/4 τα εμπορικά καταστήματα και το λιανεμπόριο
Σχετικά Άρθρα

Με εκπτώσεις που έφταναν το 50% σε κάποια προϊόντα άνοιξαν χθες 5/4 τα εμπορικά καταστήματα και το λιανεμπόριο τηρώντας με θρησκευτική ευλάβεια τα πρωτόκολλα προστασίας κατά του COVID 19.
Ο πεζόδρομος της οδού Ερμού επανήλθε στην κανονικότητα δίνοντας σημάδια ζωής με τους καταναλωτές να επισκέπτονται τα καταστήματα έχοντας εξασφαλίσει ραντεβού.
1617643602084.jpg
Όσοι έφτασαν στην πόρτα του καταστήματος χωρίς να έχουν εξασφαλίσει άδεια για την είσοδο τους, τους πρότειναν να κλείσουν πρώτα ραντεβού για την επόμενη μέρα διότι υπήρχε δυνατότητα να εξυπηρετηθούν άμεσα. Άλλωστε το χρονικό όριο των 30 λεπτών ανά πελάτη δεν ήταν βολικό για τους καταναλωτές να περιμένουν στην είσοδο του καταστήματος.
1617643697011.jpg
Τα αίτια

Αυτός ήταν κι ο λόγος που δεν υπήρχαν ουρές και πολυκοσμία στο πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας. Καταστηματάρχες έκαναν λόγο για μέτρια κίνηση αλλά ήταν ευχαριστημένοι που άνοιξαν και μπορούν να δεχθούν καταναλωτές.
Τα καταστήματα στο ωράριο λειτουργίας ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα δεν ήταν σε θέση να δεχτούν περισσότερα από 10 άτομα την ημέρα ενώ αυτά που πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την είσοδο των 20 ατόμων αξιοποιούν το ωράριο λειτουργίας ενώ στο ενδεχόμενο να χαθεί ένα ραντεβού δεν μπορεί να αντικατασταθεί εάν δεν περάσουν τα 30 λεπτά.
1617643602088.jpg
Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης δήλωσε ικανοποιημένος από το άνοιγμα των καταστημάτων τους, χωρίς όμως όπως είναι φυσικό να αναμένουν από την πρώτη μέρα μεγάλη καταναλωτική κίνηση.
Τόνισε ότι «η επαναλειτουργία της αγοράς στην Αθήνα είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε ώστε άμεσα να ανακοινωθεί το ίδιο και για τις υπόλοιπες περιοχές και κλάδους.
1617643697023.jpg
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης