Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης στον Kurz - Δίνει υποσχέσεις που δεν θα τηρήσει

Αυστρία: Σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης στον Kurz - Δίνει υποσχέσεις που δεν θα τηρήσει
Τον κατηγορούν για πολιτική ψευδών ελπίδων και κενών υποσχέσεων γύρω από την άρση των μέτρων για τον covid
Σχετικά Άρθρα

Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση δέχεται ο Αυστριακός καγκελάριος Sebastian Kurz μετά το βίντεο-μήνυμα του με αφορμή το Πάσχα των Καθολικών, στο οποίο υπόσχεται άρση του lockdown στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την εστίαση και τον τουρισμό μέσα στο Μάιο, διαβεβαιώνοντας ότι "τις επόμενες 100 ημέρες θα χορηγηθεί τουλάχιστον η πρώτη δόση εμβολίου, σε όλους όσους θα ήθελαν να εμβολιαστούν ".
Καταγγέλλοντας τον καγκελάριο ότι "συνεχίζει μία πολιτική των ψευδών ελπίδων και των κενών υποσχέσεων", ο Christian Deutsch, ο γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού, επισημαίνει πως "οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες και ο καγκελάριος ήταν υπερβολικά δειλός για να λάβει αντίμετρα και τώρα εμφανίζεται ξανά με ένα βίντεο για να ανακοινώσει τα ανοίγματα και αυτό είναι το αντίθετο ηγετικής στάσης σε μια κρίση".

Δίνει υποσχέσεις που δεν θα τηρήσει

"Για άλλη μια φορά ο καγκελάριος δίνει υποσχέσεις τις οποίες δεν θα μπορέσει να τηρήσει και κανείς δεν πιστεύει ότι το χάος εμβολιασμού της κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων θα τελειώσει τώρα και ότι όποιος θέλει μπορεί να εμβολιαστεί στο άμεσο μέλλον", καταγγέλλει, από την πλευρά του, ο Herbert Kickl, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.
"Κανένας δεν σας πιστεύει πλέον, κύριε καγκελάριε. Είχατε δώσει υποσχέσεις στους πολίτες ήδη πριν από το προηγούμενο Πάσχα, τις οποίες ούτε καν αρχίσατε να τηρείτε", αναφέρει ο αρχηγός της ΚΟ του δεύτερου σε δύναμη κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης.
Προς την ίδια κατεύθυνση είναι και η κριτική του Gerard Loacker, του αρμόδιου σε θέματα υγείας του τρίτου κόμματος της αντιπολίτευσης του ΝΕΟΣ, ο οποίος επισημαίνει ότι "ο Kurz προκαλεί αναστάτωση στον πληθυσμό, ο οποίος σε τι να πιστέψει πλέον αυτόν τον καγκελάριο, πώς μπορεί κανείς να εμπιστευτεί πλέον αυτή την κυβέρνηση".
"Αντί να γυρίζει βίντεο και να γελοιοποιεί την Αυστρία στην Ευρώπη, ο καγκελάριος θα πρέπει να φροντίσει να υπάρξουν γρήγορα εμβολιασμοί", τονίζει στην ιδιαίτερα οξεία κριτική του ο Loacker.

Το καλοκαίρι επιστρέφουμε στην κανονικότητα

Σημειώνεται πως ο καγκελάριος διαβεβαιώνει στο μήνυμά του, για μία ακόμη φορά, ότι όλοι οι πρόθυμοι να εμβολιαστούν, θα λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου εντός των επόμενων 100 ημερών, αυτό, όπως επισημαίνει, αποτελεί "καλή είδηση" -- ακόμη και αν ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες παρέχουν 50% λιγότερο από ό, τι συμφωνήθηκε.
Κατά την άποψή του, η κατάσταση θα είναι καλύτερη αν μπορέσει να υπάρξει προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, την προοπτική παραγγελίας του οποίου, ο ίδιος είχε θέσει ίσως και για την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο στόχος είναι τον Απρίλιο να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 65 ετών, τον Μάιο οι άνω των 50 ετών και τον Ιούνιο να ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλες τις ηλικιακές ομάδες, αναφέρει.
Σύμφωνα με τον Sebastian Kurz, με τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων τον Μάιο, η κατάσταση στα νοσοκομεία θα εκτονωθεί - και τότε θα μπορούν να γίνουν τα βήματα ανοίγματος "που όλοι περιμένουν με λαχτάρα", δηλαδή, "να μπορέσουν επιτέλους να απολαύσουν και πάλι τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την εστίαση και τον τουρισμό".
Στο πασχαλινό μήνυμά του, ο Αυστριακός καγκελάριος, παρατηρώντας ότι "ο κορωνοϊός θα περάσει, ώστε όλοι να μπορούμε το καλοκαίρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ωστόσο ο χρόνος μέχρι τότε είναι απαιτητικός και δύσκολο να προβλεφθεί", απευθύνει ταυτόχρονα έκκληση προς όλους να κάνουν χρήση της προσφοράς σε τεστ και να εμβολιαστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης