Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire: Στο 118% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Γαλλίας το 2021

Le Maire: Στο 118% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Γαλλίας το 2021
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών έχει εκτιμήσει πως το δημόσιο χρέος μπορεί να φθάσει ακόμη και το 122% του ΑΕΠ.
Σχετικά Άρθρα

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας αναμένεται να αναρριχηθεί στο 9% του ΑΕΠ το 2021, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, αναθεωρώντας την προηγούμενη πρόβλεψη για 8,5% καθώς η χώρα εισέρχεται στο 3ο εθνικό lockdown λόγω πανδημίας.
Η επικαιροποίηση αυτή εντάσσεται σε μία επί τα χείρω αναθεώρηση για τον ρυθμό ανάπτυξης της Γαλλίας από 6% σε 5% για το 2021 λαμβάνοντας υπόψη την επίδραση των νέων περιορισμών καθ 'όλη τη διάρκεια του Απριλίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρατηρεί το Reuters.
Τα σχολεία έχουν κλείσει, όπως και τα εμπορικά καταστήματα.
Σύμφωνα με τον Le Maire, το δημόσιο χρέος της Γαλλίας αναμένεται να φθάσει στο 118% του ΑΕΠ το 2021 ενώ η προηγούμενη πρόβλεψη το προσδιόριζε στο 115%.

Οικονομικό πλήγμα με το 3ο lockdown

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είχε εκτιμήσει τον Δεκέμβριο 2020, πως το δημόσιο χρέος μπορεί να φθάσει ακόμη και το 122% του ΑΕΠ.
Όπως πολλές χώρες της Ευρώπης, η Γαλλία έχει δεσμεύσει δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει τις πληττόμενες επιχειρήσεις με δάνεια και αποζημιώσεις.
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ήλπιζε να απομακρύνει τη Γαλλία από την πανδημία χωρίς να χρειαστεί να επιβάλει άλλο ένα lockdown, που επιφέρει πρόσθετο πλήγμα στην οικονομία ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται τα κρούσματα Covid στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης