Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαμαρτυρίες γιατρών - Ιταλία: Ο υπεύθυνος των πρώτων βοηθειών είναι στη θάλασσα, ενώ οι άλλοι εργάζονται

Διαμαρτυρίες γιατρών - Ιταλία: Ο υπεύθυνος των πρώτων βοηθειών είναι στη θάλασσα, ενώ οι άλλοι εργάζονται
Ο υπέυθυνος εμφανίσθηκε να κάνει δηλώσεις από θέρετρο έξω από την Γένοβα με μάσκα και... πετσέτα θαλάσσης στον ώμο

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης καταγράφουν τις διαμαρτυρίες και την απογοήτευση πολλών γιατρών και νοσοκόμων της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο.
Λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί σε όλη τη χώρα, όπως διέρρευσε, στο προσωπικό των νοσοκομείων έγινε προφορική σύσταση να μην πάρει άδεια, ούτε κατά το επόμενο τριήμερο, δηλαδή για το Πάσχα των Καθολικών.
Μια θυσία για να βοηθηθούν ασθενείς με Covid 19 και να συνεχιστεί η εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών.
Την ίδια ώρα, όμως, σε ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης Rai, εμφανίσθηκε να κάνει δηλώσεις από θέρετρο έξω από την Γένοβα (με μάσκα και πετσέτα θαλάσσης στον ώμο) ο Raviolo, υπεύθυνος συντονισμού των πρώτων βοηθειών της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο.
raviolo-mario-mare-2.jpeg
«Κρίμα που χάθηκε η ευκαιρία των ημερών αυτών, κυρίως για τις εμπορικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Raviolo σε δημοσιογράφο της Rai.
Πολλοί συνεργάτες του τον αναγνώρισαν και άρχισαν να διαμαρτύρονται, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Εμείς στην δουλειά, και εκείνος για μπάνιο στη θάλασσα», «αυτή η συμπεριφορά μας αφήνει άναυδους», σχολίασαν Ιταλοί νοσηλευτές.
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα La Stampa, παράλληλα, μένει να εξακριβωθεί πώς ο Raviolo μπόρεσε να μεταβεί στο συγκεκριμένο θέρετρο, από τη στιγμή που στη φάση αυτή δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών.
Ο απευθείας ενδιαφερόμενος υπερασπίσθηκε τον εαυτό του, απαντώντας ότι «πήγε στην θάλασσα πριν ισχύσει η απαγόρευση για τις μετακινήσεις» και πως δεν υπάρχει γραπτή εντολή που να απαγορεύει στο προσωπικό των νοσοκομείων, να ζητήσει άδεια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης