Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τα δύο σενάρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για το 2021

tags :
Τα δύο σενάρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για το 2021
Ο UNWTO αναμένει ότι οι διεθνείς αφίξεις τουριστών θα είναι μειωμένες περίπου κατά 85% το πρώτο τρίμηνο του 2021 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019
Με το 32% όλων των προορισμών παγκoσμίως να κρατά εντελώς κλειστά τα σύνορά του για διεθνείς τουρίστες στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ-UNWTO) προβλέπει ότι οι πρώτοι μήνες του 2021 θα είναι δύσκολοι για τον παγκόσμιο τουρισμό.
Με βάση τις τρέχουσες τάσεις, ο UNWTO αναμένει ότι οι διεθνείς αφίξεις τουριστών θα είναι μειωμένες περίπου κατά 85% το πρώτο τρίμηνο του 2021 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Ποσοστό που θα ισοδυναμούσε με απώλεια περίπου 260 εκατομμυρίων διεθνών αφίξεων σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Τα δύο σενάρια

Στην κατεύθυνση αυτή, ο UNWTO παρουσιάζει δύο σενάρια για την πορεία του τουρισμού το 2021, βάσει των οποίων θεωρείται πιθανή η ανάκαμψη στα διεθνή ταξίδια κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τα δύο αυτά σενάρια βασίζονται σε διάφορους παράγοντες, κυρίως σε μια σημαντική άρση των περιορισμών ταξιδιού, στην επιτυχία των προγραμμάτων εμβολιασμού ή στην εισαγωγή εναρμονισμένων πρωτοκόλλων όπως το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό που έχει υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
* Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, τον Ιούλιο τοποθετείται μια ανάκαμψη, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 66% των διεθνών αφίξεων για το 2021 σε σύγκριση με τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 2020. Σε αυτήν την περίπτωση, οι αφίξεις θα ήταν ακόμη 55% κάτω από τα επίπεδα που καταγράφηκαν το 2019.
* Το δεύτερο σενάριο εξετάζει πιθανή ανάκαμψη τον Σεπτέμβριο, οδηγώντας σε αύξηση 22% στις αφίξεις σε σύγκριση με πέρυσι. Ωστόσο, αυτό το ποσοστό θα είχε ως αποτέλεσμα οι αφίξεις να είναι κατά 67% λιγότερες σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης