Τελευταία Νέα
Διεθνή

McConnell (ΗΠΑ – Γερουσία): Θα πολεμήσω σε κάθε βήμα το σχέδιο Biden για δημόσιες επενδύσεις 2 τρισ. δολ.

McConnell (ΗΠΑ – Γερουσία): Θα πολεμήσω σε κάθε βήμα το σχέδιο Biden για δημόσιες επενδύσεις 2 τρισ. δολ.

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Ρεπουμλικανών στη Γερουσία επισημαίνει ότι θεωρεί ότι ο Λευκός Οίκος δεν διαθέτει την εντολή για ένα τόσο ευρύ πρόγραμμα δημοσιονομικών δαπανών και ότι αυτό αποτελεί «λανθασμένη συνταγή» για τις ΗΠΑ 

 

Σχετικά Άρθρα

Θα πολεμήσει το σχέδιο του προέδρου Joe Biden για τη ενίσχυση των δημοσίων υποδομών 2 τρισ. δολ., δήλωσε ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στο Κογκρέσο Mitch McConnell, και ταυτόχρονα πραγματοποίησε την πρόβλεψη ότι το πακέτο μέτρων τόνωσης δεν θα υποστηριχθεί πό τους Ρεπουμπλικανούς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 1 Απριλίου.
Σε συνέντευξη Τύπου στο Κεντάκι, ο McConnell είπε ότι η πρόταση Biden αναδεικνύει τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών όσον αφορά τη φορολόγηση και το ύψος του δημόσιου χρέους.

Νομιμοποίηση

Επισήμανε ταυτόχρονα ότι δεν πιστεύει ότι ο Λευκός Οίκος έχει τη λαϊκή εντολή να υιοθετήσει ένα τόσο εκτεταμένο σχέδιο δημοσιονομικών δαπανών.
«Θα τους πολεμήσω κάθε βήμα, γιατί νομίζω ότι αυτή είναι η λάθος συνταγή για την Αμερική», υπογράμμισε.

Ηλεκτροκίνητα

«Υπάρχουν περισσότερα χρήματα σε αυτό το σχέδιο που παρουσίασε ο πρόεδρος στο Πίτσμπουργκ για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα παρά για δρόμους και γέφυρες.
Επιτρέψτε μου να το πω ξανά: Περισσότερα χρήματα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από δρόμους και γέφυρες », σημείωσε ο McConnell.
Ο Biden πρότεινε τη χρηματοδότηση του πακέτου μέοω της αύξησης του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 28% από 21% και με ένα σχέδιο ώστε να αποτρέπονται οι εταιρείες να χρησιμοποιούν τους «φορολογικούς παραδείσους» και άλλες μεθόδους προκειμένου να απαλλάσσονται από φορολογικά βάρη.

Φορολόγηση

Ο McConnell προειδοποίησε ότι οι «μαζικές αυξήσεις φόρων» θα βλάψουν την οικονομία και επισήμανε ότι το τεράστιο ύψος των δαπανών που περιλαμβάνονται στο πακέτο θα μπορούσε να αυξήσει το δημόσιο χρέος.
Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι οι δαπάνες για τις υποδομές θα επιστρέψουν στην οικονομία.
«Η άποψή μου για τις υποδομές είναι, πρέπει να οικοδομήσουμε αυτό που μπορούμε να αντέξουμε και όχι να πλήξουμε την οικονομία με σημαντικές αυξήσεις φόρων ή να αυξήσουμε το δημόσιο χρέος», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης