Τελευταία Νέα
Διεθνή

TSMC: Επένδυση 100 δισ. δολ. με στόχο τη κυριαρχία στην αγορά των ημιαγωγών

TSMC: Επένδυση 100 δισ. δολ. με στόχο τη κυριαρχία στην αγορά των ημιαγωγών

Η αύξηση της παραγωγής ημιαγωγών είναι καθοριστικής σημασίας για τα σχέδια εταιρειών ηλεκτρονικών αγαθών, αλλά και των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών

Τονωτική ένεση συνολικά στην αγορά των ημιαγωγών, που δοκιμάζεται από σοβαρά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και δοκιμάζει με τη σειρά της κλάδους όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, έρχεται να δώσει η ταϊβανέζικη TSMC με τα σχέδιά της για επενδύσεις- μαμούθ, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN Business την Πέμπτη 1 Απριλίου 202`.
Η κορυφαία εργολάβος μικροεπεξεργαστών στον κόσμο, με πελάτες όπως η Apple, είχε ανακοινώσει ήδη ότι σχεδιάζει να διαθέσει έως και 28 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων φέτος.
Σήμερα 1 Απριλίου 2021 ανακοίνωσε ότι οι συνολικές επενδύσεις της σε ορίζοντα τριετίας θα φτάσουν στα 100 δισ. δολάρια.

Αυτοκινητοβιομηχανία

Η αύξηση της παραγωγής ημιαγωγών είναι καθοριστικής σημασίας για τα σχέδια εταιρειών ηλεκτρονικών αγαθών, αλλά και των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών.
Σημειώνεται ότι οι Volkswagen, Honda, Toyota και General Motors αναγκάστηκαν να μειώσουν την παραγωγή τους από το έλλειμμα προσφοράς μικροεπεργαστών

Παραγγελίες

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν ακυρώσει μεγάλες παραγγελίες ημιαγωγών πέρυσι, όταν η πανδημία της Covid-19 έπληξε τη ζήτηση αυτοκινήτων.
Έτσι οι εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών άρχισαν να εστιάζουν στην πώληση προϊόντων τους σε κλάδους με μεγαλύτερη ζήτηση.
Όταν η ζήτηση από την αυτοκινητοβιομηχανία ανέκαμψε και πάλι, δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν.

Απογείωση ζήτησης

Τον Ιανουάριο η TSMC είχε ανακοινώσει ότι θα θέσει ως προτεραιότητα την παραγωγή μικροεπεξεργαστών για την βιομηχανία αυτοκινήτου, σε μία προσπάθεια να περιορίσει το έλλειμμα στη συγκεκριμένη αγορά.
Ωστόσο καθώς η ζήτηση απογειώθηκε παγκοσμίως, το έλλειμμα επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, μεταξύ των οποίων και τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά αγαθά.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Intel είχε επίσης ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να επενδύσει 20 δισ. δολάρια για την διεύρυνση της παραγωγικής της ικανότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης