Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Νέες ενισχύσεις προς τις επιχειρήσεις εξαιτίας του τρίτου κύματος της πανδημίας

Γερμανία: Νέες ενισχύσεις προς τις επιχειρήσεις εξαιτίας του τρίτου κύματος της πανδημίας

Το πόσο μεγάλη θα είναι η ενίσχυση που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση εξαρτάται από τους μήνες για τους οποίους τα έσοδά της μειώθηκαν κατά τουλάχιστον 50% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος

Σχετικά Άρθρα
Τη διάθεση περαιτέρω οικονομικής βοήθειας στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από το νέο κύμα περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021.

Επιλέξιμες εταιρείες

Μεταξύ άλλων μέτρων, προβλέπεται εταιρείες που έχασαν το ήμισυ των εσόδων τους ή και περισσότερο για τουλάχιστον τρεις μήνες από τον Νοέμβριο να είναι επιλέξιμες για «ενέσεις» κεφαλαίου, πλέον των υφιστάμενων μέτρων ενίσχυσης.

Στοιχεία

Το πόσο μεγάλη είναι μια ένεση που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση εξαρτάται από το πόσους μήνες τα έσοδά της μειώθηκαν κατά τουλάχιστον 50% σε σύγκριση το αντίστοιχο διάστημα προηγούμενου έτους.

Εμβολιασμοί

Το τρίτο κύμα της πανδημίας που συνδέεται με την επέκταση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού αλλά και την βραδεία εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, περιπλέκει το σχέδιο για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Οι επιχειρήσεις που έχασαν περισσότερο από το 70% των εσόδων τους θα μπορούν πλέον να λάβουν αποζημίωση για το 100% των παγίων δαπανών τους για ενοίκια, ηλεκτρικό ρεύμα ή θέρμανση, από 90% προηγουμένως, ανέφεραν τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας.

Κλάδοι

Στα μέτρα περιλαμβάνεται επίσης ενίσχυση για τις εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων και την ταξιδιωτική βιομηχανία, καθώς και διευρύνεται η δυνατότητα ειδικών αποζημιώσεων για εποχιακά είδη - που επί του παρόντος χορηγούνται σε εμπόρους λιανικής - σε κατασκευαστές και χονδρεμπόρους.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Olaf Scholz την περασμένη εβδομάδα δεσμεύθηκε να κάνει ό,τι χρειάζεται για ώστε να υπεβληθεί η οικονομική ύφεση που προκαλείται από την πανδημία, καθώς η κυβέρνηση κατέθσε έκτακτο προϋπολογισμό ο οποίος προβλέπει ο νέος δανεισμός θα διαμορφωθεί σε ύψος - ρεκόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης