Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με το δεξί ο Απρίλιος – Νέα υψηλά με τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με το δεξί ο Απρίλιος – Νέα υψηλά με τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι εκθέσεις και η αναβάθμιση από τη Moody’s έδωσαν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση και το ΧΑ με ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ κατέγραψε και νέο υψηλό 13 μηνών. Πλέον απέχει λίγο από το χάσμα που είχε αφήσει τον περσινό Φλεβάρη και από τις 900 μονάδες.

Συμπαθητικός ο τζίρος με δεδομένο ότι αύριο είναι κλειστή η αγορά όπως και τη Δευτέρα, λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Εντυπωσιακή η κίνηση της ΑΛΦΑ και κυρίως λόγω των εντολών που έμπαιναν στο σύστημα.

Αρκετά καλή η εικόνα και από αρκετές άλλες μετοχές της υψηλής αλλά και της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης. Πολλοί οι πρωταγωνιστές και σήμερα και φαίνεται πως η διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος πιάνει σταδιακά όλο το ταμπλό.

ΑΠΟΨΗ: Τα turnaround stories χρειάζονται προσοχή! Πολλά ακούστηκαν τα τελευταία χρόνια, ελάχιστα βγήκαν. Οι ζημιές κάποιων εταιρειών θα πρέπει να μας προβληματίσουν. Υπάρχουν δεκάδες άλλες με κέρδη παρά την πανδημία και χαμηλή μόχλευση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σχεδόν στο υψηλό ημέρας και στο +5,69% το κλείσιμο της ΑΛΦΑ. Εξακολουθεί να έχει σημαντική υποαπόδοση έναντι των ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ. Στα 0,75 ευρώ η ΕΥΡΩΒ με άνοδο 3,45% και οριακή η άνοδος για ΕΤΕ. Μεγάλη η μεταβλητότητα στην ΠΕΙΡ. Υψηλό ημέρας στα 0,4780 ευρώ, χαμηλό στα 0,39 ευρώ και κλείσιμο στα 0,4302 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Εξέπληξε το μέρισμα αλλά το καλύτερο είναι πως κάποιοι αναλυτές που περίμεναν το 1/3 του μερίσματος που ανακοινώθηκε τελικά βλέπουν πως υπάρχει χώρος μέχρι τη γενική συνέλευση να βελτιωθεί περαιτέρω…

Υψηλά 13 μηνών και εδώ και έκλεισε το χάσμα που είχε αφήσει τον περασμένο Φλεβάρη όταν ξέσπασε η πανδημία και βυθίστηκαν οι τιμές των μετοχών.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (απάντηση): Πραγματικά δύσκολη η εξίσωση. Μέχρι πρόσφατα η προηγούμενη διοίκηση έλεγε ότι δεν υπάρχουν άλλες ζημιές, ή άλλα θέματα στον ισολογισμό και ξαφνικά εμφανίζονται νέες. Ποιος ξέρει τι θα γίνει μετά. Η ΑΜΚ πρέπει να γίνει και να πετύχει. Να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη οι βασικοί μέτοχοι. Αν είναι αρκετό το ποσό πλέον δε ξέρουμε. Ίσως θα έπρεπε να γίνουν κάποιες αποεπενδύσεις.

ΛΑΜΔΑ: Ωραία και η δική της κίνηση.

ΕΥΔΑΠ: Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις και ενδοσυνεδριακά έφτασε μέχρι και τα 7,90 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 7,77 ευρώ.

MOTOR OIL: Φαίνεται πως έχει βρει το δρόμο της…

INFORM ΛΥΚΟΣ: Ένα πρόστιμο από παλιά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στη Ρουμανία επηρέασε την τελική γραμμή. Αν δεν υπήρχε ίσως να έβγαζε κέρδη. Επίσης η εταιρεία θα δώσει μέρισμα για τη χρήση. Απώλειες 3,64% για τη μετοχή.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι θεωρούμε τη μετοχή πραγματικά τσάμπα, αλλά το ποσοστό της Alpha Bank και ίσως η αδιαφορία της για την εισηγμένη, δεν βοηθάνε τη μετοχή. Με τέτοια ρευστότητα και η διοίκηση προτείνει μη διανομή μερίσματος. Δηλαδή, εδώ σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Στα 6,70 ευρώ και στο +2,29%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: To ταμπλό δείχνει ότι ο ξένος μάλλον τέλειωσε. Φαινόταν ότι του παίρνουν τις μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα από ότι τις αρχικές και αρχίζει να παίρνει ανάσες ο τίτλος. Ο όγκος σήμερα ξεπέρασε τις 108 χιλ. τεμάχια, δηλαδή πάνω από 1% του συνόλου και έκλεισε στα 6 ευρώ με άνοδο 6,01% και υψηλό στα 6,14 ευρώ.

ΟΛΘ: Δικαιώθηκε το λιμάνι και με σχετική απόφαση πρέπει να λάβει πίσω 2,69 εκατ. ευρώ συν τους τόκους από 30/3/17. Το ποσό αφορά φορολογικό έλεγχο που είχε γίνει και για τον οποίο είχε προσφύγει στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα να δικαιωθεί.

PAPERPACK: Όπως αναμενόταν η δημόσια πρόταση στέφθηκε με επιτυχία και η μετοχή σε λίγο καιρό θα αποχωρήσει από το ΧΑ.

AUTOHELLAS: Στα 6,77 ευρώ και στο +4,15% με χαμηλό όγκο.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Αν και βγήκαν κάποιες πωλήσεις με αποτέλεσμα να πάει ο όγκος στις 100 χιλ. τεμάχια και να μείνουν ανεκτέλεστα 22 χιλ. τεμάχια στους πωλητές, η μετοχή ενισχύθηκε 2,76% και έκλεισε στα 0,5220 ευρώ.

ΜΑΘΙΟΣ: Με όγκο στο -11,96%.

CPI: Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, γενικός διευθυντής αγόρασε 855 χιλ. μετοχές με 0,22 ευρώ ανά μετοχή, προφανώς εξωχρηματιστηριακά. Στο ταμπλό έχει 0,61 ευρώ. Περιμένουμε να μάθουμε τον πωλητή…
Στο τελευταίο διαθέσιμα μετοχολόχιο βλέπουμε: Την 30/06/2020 οι κατωτέρω µέτοχοι κατείχαν ποσοστό µεγαλύτερο του 5% των δικαιωµάτων ψήφου της εταιρείας: 1. Bansara Trading LTD 32,91%, 2. Πικούνης Αναστάσιος 33,37% και 3. ΟΚΙ EUROPE 8,63%.. Το ποσοστό που έγινε ταιριάζει στην ΟΚΙ. 



Να έχετε ένα καλό τετραήμερο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης