Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκτακτη κρατική επιχορήγηση στην Εκκλησία της Ελλάδος για... τις ανάγκες της πανδημίας και φιλανθρωπικό έργο

Έκτακτη κρατική επιχορήγηση στην Εκκλησία της Ελλάδος για... τις ανάγκες της πανδημίας και φιλανθρωπικό έργο

Πριν λίγες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σε έκτακτη επιχορήγηση προς την Εκκλησία της Ελλάδος και προς λοιπούς θρησκευτικούς φορείς προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα (31/3/2021).
Όπως αναφέρεται στην τροπολογία (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), η επιχορήγηση χορηγείται για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία αλλά και για να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο.
Η ρύθμιση εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος, αφορά την εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ), τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα (ΕΝΠ), τα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα (ΘΝΠ) και τις θρησκευτικές κοινότητες που διαθέτουν άδειες ευκτήριου οίκου.
Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται κατά ένα έτος η κατ' εξαίρεση πρόσληψη ιεροδιδασκάλων για της τρεις μουφτείες της Θράκης.

H συνάντηση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ. Ιερώνυμο.
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης