Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζονται οι επιλεκτικές τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζονται οι επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κλείνει το πρώτο τρίμηνο σήμερα και περιμένουμε πως οι κινήσεις ωραιοποίησης θα συνεχιστούν. Ο Μάρτιος αποδείχθηκε φέτος πως δεν είναι «γδάρτης» για τις μετοχές. Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον θα επιτρέψει στην αγορά να κινηθεί ανοδικά και παράλληλα να γίνουν και κατοχυρώσεις κερδών. Ποιοι θα επικρατήσουν θα φανεί στο κλείσιμο. Τεχνικά πάντως η εικόνα είναι εξαιρετική.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν σταθεροποιητικά με τον Γερμανικό DAX να είναι πλέον στις 15.000 μονάδες. Σταθεροποιητικό και το άνοιγμα του ΧΑ. Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά και χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές.

ΟΠΑΠ: Τα δικά του αποτελέσματα χρήσης 2020 περιμένουμε σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς. Η Optima Bank περιμένει καθαρά κέρδη 93,7 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 53,7%. Στο μέρισμα στρέφεται το ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ των αναλυτών, αλλά αυτοί που είναι χαμηλά περιμένουν πως στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου θα βελτιωθεί.

H Eurobank Equities περιμένει 0,15 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η Euroxx και η Optima Bank περιμένουν 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το γεγονός ότι το συμβόλαιο του Ιουνίου έχει τέτοια απόσταση με τη μετοχή έχει να κάνει προφανώς με το «δικαίωμα» που δίνει οι τράπεζα στους παλαιούς μετόχους να μπουν στην αύξηση μέσα από ένα δεύτερο βιβλίο προσφορών. Αυτό το δικαίωμα δεν το έχουν οι κάτοχοι μετοχών, εκτός και αν όταν γίνει η αύξηση έχει λήξει το συμβόλαιο και δεν κλείσουν οι επενδυτές τη θέση. Έτσι θα γίνει φυσική παράδοση μετοχών. Ανοδικά κατά 3% η μετοχή.

ΕΧΑΕ: Αν και το ταμείο πλέον έχει μειωθεί σημαντικά και θα μειωθεί περαιτέρω με την επιστροφή κεφαλαίου και το μέρισμα, θεωρούμε πως υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης. Η σχέση κεφαλαιοποίησης ως προς το ΑΕΠ είναι πολύ χαμηλή στην Ελλάδα σε σύγκριση με τις αγορές της Ευρώπης.

Οι αυξήσεις κεφαλαίου που έχουν ανακοινωθεί αλλά και οι εισαγωγές ομολόγων δίνουν δυνατότητες και έρχονται να θυμίσουν το ρόλο που πρέπει να έχει το ΧΑ. Πρέπει όμως να εμπλουτιστεί και το προϊόν με νέες εισαγωγές. Να κλείσει ο κύκλος των αποχωρήσεων και να ανοίξει ο κύκλος των νέων εισαγωγών.

TRASTOR: Σε επίπεδο δημοσιευμένων κερδών, αυτά είναι σημαντικά μειωμένα, αλλά το 2019 τα κέρδη από αποτίμηση ακινήτων ήταν υψηλά. Σε προσαρμοσμένο επίπεδο τα EBITDA ανήλθαν στα 6,9 εκατ. ευρώ από 4,1 εκατ. ευρώ. Τα δημοσιευμένα κέρδη υποχώρησαν στα 3,08 εκατ. ευρώ από 13,7 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν κέρδη 1 εκατ. ευρώ από αποτίμηση ακινήτων. Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 159,1 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση στα 134,8 εκατ. ευρώ. Υπάρχει ένα discount στη μετοχή. Μέρισμα 0,01 ευρώ.

CPI: Δημοσίευσε εξάμηνο (1/7/20-31/12/20) και παρουσίασε αξιόλογη αύξηση τζίρου από 7,7 εκατ. ευρώ σε 8.8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 76 χιλ. ευρώ από ζημιά 153 χιλ. ευρώ. Θετικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές και επέτρεψαν τη μείωση του δανεισμού και την αύξηση του ταμείου στις 560 χιλ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια είναι στα 2,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι απαιτήσεις ανέρχονται στα 3,55 εκατ. ευρώ και τις σημειώνουμε γιατί είναι υψηλό ποσοστό σε σύγκριση με το τζίρο. Όμως δεν είναι σε καθυστέρηση.

Η αποτίμηση είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι και με πολύ καλές εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης το p/e θα είναι υψηλό όπως και ο δείκτης p/bv. Βέβαια ο κλάδος παίζει με υψηλό p/e και κάποιοι αναλυτές κοιτάνε τις πωλήσεις.

BRIQ PROPERTIES: Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,65 εκατ. ευρώ από 1,35 εκατ. ευρώ. Στα 84 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Έχουν δείξει πως τραβούν πλέον επενδυτικά βλέμματα. Δεκάδες οι υποτιμημένες από τη συγκεκριμένη κατηγορία.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Το πακέτο άλλαξε την τάση στη μετοχή. Μετά το χθεσινό ράλι συνεχίζει ανοδικά σήμερα με κέρδη περίπου 3%.

INTRACOM: Ομοίως… Η άνοδος είναι της τάξης του 2%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ανοδικά και σήμερα με υψηλό όγκο πάλι. Στα πρώτα 5 λεπτά είχαν γίνει 95 χιλ. τεμάχια και η μετοχή ήταν στα 0,75 ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Νέα ανοδική κίνηση και στα 0,30 ευρώ η μετοχή. Είχε ταλαιπωρηθεί σημαντικά παραπάνω από άλλα μικρομεσαία και με μεγάλους όγκους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης