Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ιταλία και Γερμανία καθιστούν αυστηρούς κανόνες για ταξιδιώτες της ΕΕ

tags :
Ιταλία και Γερμανία καθιστούν αυστηρούς κανόνες για ταξιδιώτες της ΕΕ
Η Ιταλία βρίσκεται επί του παρόντος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 30 Απριλίου
Η Ιταλία σκοπεύει να εφαρμόσει καραντίνα πέντε ημερών για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας της χώρας.
Η Ιταλία βρίσκεται επί του παρόντος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 30 Απριλίου. Λόγω της πανδημίας το μεγαλύτερο μέρος της χώρας βρίσκεται σε κατάσταση κλειδώματος καθώς μάχεται με ένα τρίτο κύμα.
Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου ότι θα εντείνει τους ελέγχους στα χερσαία σύνορα για τις επόμενες 8 έως 14 ημέρες.
“Δεν έχει σημασία από πού προέρχονται οι ταξιδιώτες. Από την Πολωνία, τη Γαλλία ή τη Δανία. Όλοι θα ελεγχθούν”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ.
Οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έρχονται καθώς η Ευρώπη πλήττεται από ένα θανατηφόρο τρίτο κύμα COVID-19, λόγω -σε μεγάλο μέρος- της βρετανικής παραλλαγής.

Η Ισπανία άρει την απαγόρευση Βρετανών τουριστών

Από σήμερα τις 30 Μαρτίου, η Ισπανία καταργεί την απαγόρευση των επισκεπτών που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι επισκέπτες θα πρέπει να παρουσιάσουν μια αρνητική δοκιμή COVID που πραγματοποιήθηκε εντός 72 ωρών από την αναχώρηση. Οι Βρετανοί τουρίστες δεν θα υποχρεωθούν να απομονωθούν κατά την άφιξη.

Ισπανία: Ανησυχία για έξαρση κρουσμάτων το Πάσχα

Με τα κρούσματα κορωνοϊού σε ανοδική πορεία στην Ισπανία κυβερνητικοί αξιωματούχοι και λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Και παροτρύνουν τον πληθυσμό να αποφύγει τις παραδοσιακές οικογενειακές επισκέψεις τη Μεγάλη Εβδομάδα για το Πάσχα των Καθολικών.

Απογοητευμένοι οι Ισπανοί από τους τουρίστες στην χώρα τους

Ο Φερνάντο Σιμόν επικεφαλής Ισπανίας για τον κορωνοϊό, δήλωσε ότι η Ισπανία μπορεί να περιορίσει αργά αλλά σταθερά αύξηση των περιπτώσεων. Αρκεί οι άνθρωποι να παραμένουν πειθαρχημένοι κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Αλλά πολλοί Ισπανοί είναι απογοητευμένοι επειδή τα σύνορα της χώρας είναι ανοιχτά για τους περισσότερους Ευρωπαίους τουρίστες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης