Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Αν συνεχίσουμε έτσι πάμε για 5.000 κρούσματα την ημέρα - Να ανοίξουν λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση

Δερμιτζάκης: Αν συνεχίσουμε έτσι πάμε για 5.000 κρούσματα την ημέρα - Να ανοίξουν λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση
Παίρνουμε ένα ρίσκο μήπως δουλέψει άλλο μοντέλο υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως αν συνεχίσουμε έτσι και δεν αλλάξουμε μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας, θα φτάσουμε τα 5.000 κρούσματα την ημέρα διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Δερμιτζάκης υποστήριξε ότι πρέπει να ανοίξουν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους ώστε να βοηθήσει την ψυχολογία των πολιτών και να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.
«Παίρνουμε ένα ρίσκο μήπως δουλέψει άλλο μοντέλο.
Αυτή την στιγμή οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ακολουθούν κανένα μέτρο.
Αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα την ημέρα» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων πρότεινε άνοιγμα με ένα υπολογισμένο ρίσκο για συγκεκριμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.
Επίσης πρότεινε άμεσα το άνοιγμα του λιανεμπορίου με ραντεβού, της εστίασης, καθώς και άνοιγμα σχολείων με σκοπό την κοινωνική αποσυμπίεση των πολιτών.
«Να ανοίξουμε γιατί έτσι όπως πάμε δεν πάμε καλά.
Για να μειώσουμε την μετάδοση γιατί αυτό το lockdown δεν δουλεύει» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος υποστήριξε πως «αν μείνουμε έτσι, θα πάμε σε 5.000 με 5.500 τα κρούσματα έως τον Μάιο και θα έχουμε μια αργή μείωση όποτε τον Ιούνιο δεν θα είμαστε σε μια κατάσταση που θέλουμε».
«Το έξω, θέλουμε δεν θέλουμε, θα κάνει τεράστια διαφορά και ακόμα και αύξηση των κρουσμάτων να δούμε στην αρχή, στην συνέχεια λόγω καιρού θα δούμε βελτιωμένη εικόνα» είπε ο κ.Δερμιτζάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης