Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε νέα υψηλά 13 μηνών με πολλούς πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε νέα υψηλά 13 μηνών με πολλούς πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετική και η σημερινή της πορεία. Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας. Αμφιταλαντεύτηκε αρκετά ο γενικός δείκτης σήμερα, αλλά τελικά και με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών αγορών βρήκε το δρόμο του. Πολύ καλά πήγα αρκετές μετοχές που αποτελούν όπως έχουμε ξαναγράψει τις εφεδρείες του ΧΑ.

Δυνατή κίνηση από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εξαιρετική η Τιτάν, πάνω από τα 14 ευρώ ο Μυτιληναίος, συνέχισε ανοδικά η Motor Oil και η EYΔΑΠ, Οι τράπεζες θα λέγαμε είχαν περιορισμένη συμμετοχή, πλην της Πειραιώς, η οποία βέβαια τι να πρωτο-καλύψει με το σημερινό +8%.

Συνεχίστηκαν και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου εκεί εντοπίζονται αρκετές φθηνές μετοχές. Δυνατή κίνηση από Τεχνική Ολυμπιακή, ΑVE, Intracom, Κορδέλλου, ΕΚΤΕΡ, Βιοτέρ κ.α. Όχι απαραίτητα φθηνές όλες οι παραπάνω.

ΤΙΤΑΝ: Εντυπωσιακή κίνηση προς τα 16 ευρώ με καλό όγκο και κλείσιμο οριακά χαμηλότερα αλλά και στο +3,50%. Υψηλά 13 μηνών και από τη συγκεκριμένη. Θα λέγαμε πως με βάση το διάγραμμα θέλουμε κίνηση προς τα 17,5 ευρώ, για να κλείσει ένα χάσμα που έχει αφήσει από πέρυσι.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δυνατή κίνηση και με όγκο. Είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε βλέποντας τα πακέτα στα 11,20 ευρώ και τη μετοχή να μην ακολουθεί. Φαίνεται πως κάτι έχει αρχίσει να γίνεται. Την αφαιρέσαμε χθες από τις κορυφαίες μας επιλογές, αλλά μας αρέσει να βλέπουμε σε ανοδική αγορά να κατοχυρώνονται κέρδη και να δημιουργούνται και νέα. Μοιάζει με |αποτελεσματική αγορά». Κανένα παράπονο, άλλωστε πήγαν πολλές μετοχές πολύ καλά σήμερα.

ΕΥΔΑΠ: Στα 7,73 ευρώ πλέον η μετοχή και πάλι με καλό όγκο αλλά και πωλητές στο κλείσιμο.

MOTOR OIL: Βιάστηκαν να την ξεγράψουν κάποιοι στην αρχή της χρονιάς. Στα 13,74 ευρώ και στο +3,31%. Θα ισιώσει η κατάσταση που θα πάει και θα επιστρέψουμε κάποια στιγμή στην κανονικότητα. Θα επουλώσει και η συγκεκριμένη τις πληγές της. Αυτό μάλλον προεξοφλούν οι επενδυτές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Και νέα υψηλά… Έχει χαθεί το μέτρημα. Όχι που θα καθόταν να βλέπει άλλες να ανεβαίνουν και να μοιράζει αυτή μερίσματα και να έχει χαμηλή μόχλευση και να κοιτάει. Στα 14,06 ευρώ και στο +3,38%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Κούρασε αρκετά η συσσώρευσή της, αλλά ο πωλητής ήταν μεγάλος και μόνο με πακέτο θα μπορούσε να φύγει. Έγινε σήμερα το πακέτο και φαίνεται πως του είχαν μείνει κάτι λιγότερο από 700 χιλ. τεμάχια. Ανέπνευσε αμέσως ο τίτλος. Τώρα μένει στις 5/4 ο ανεξάρτητος σύμβουλος να παραδώσει το πόρισμά του για το Πόρτο Καρράς και τη συναλλαγή.

Να τελειώσει και αυτό το θέμα, να δούμε τι θα μείνει τελικά στο ταμείο και βέβαια τι επενδύσεις θα γίνουν από ‘δω και πέρα εκτός από τις αγορές πλοίων που έχουν ανακοινωθεί. Επίσης υπάρχει πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, αλλά δεν έχουμε δει σπουδαίες αγορές. Περιμένουμε τη συνέχεια. Στα 1,6440 ευρώ και στο +14,17% με συνολικό όγκο 944 χιλ. τεμάχια.

INTRACOM: Εξαιρετική η πορεία της μετοχής και σήμερα, με τους όγκους να είναι υψηλοί. Διαγραμματικά μας αρέσει η μετοχή. Στο εννεάμηνο θυμίζουμε είχαμε δει πίεση στα αποτελέσματα λόγω πανδημίας. Περιμένουμε όμως βελτίωση στις επόμενες χρήσεις, καθώς έχουν γίνει στο παρελθόν καλές προσπάθειες. Στα 1,14 ευρώ και στο +11,55% με όγκο 1,3 εκατ. τεμάχια!!

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Ανεβαίνει η μετοχή χωρίς να βλέπουμε μεγάλες πωλήσεις. Θετική αυτή η εξέλιξη. Στα 0,29 ευρώ και στο +7,41%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Δε λες και μικρό το σημερινό όγκο… Κρατιέται στα υψηλά της με σχετική άνεση η μετοχή. Λίγες έχουν κάνει τέτοιες επενδύσεις χωρίς ουσιαστικά να χρειαστούν κεφάλαια από τράπεζες.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Απογοητεύει η μετοχή, λένε κάποιοι φίλοι της. Προφανώς γιατί με βάση τα κέρδη που έχει δημοσιεύσει δικαιολογεί σημαντικά υψηλότερη τιμή. Όμως δεν είναι μικρό το ράλι τους τελευταίους μήνες. Θα πρέπει να χωνεύονται επίπεδα και μετά να κερδίζονται νέα. Μαραθώνιος το χρηματιστήριο όχι αγώνας 100 μέτρων… Η μετοχή πάντως έκλεισε πάνω στα πολυετή υψηλά και στα 4,35 ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Αν δεν πουληθούν οι μετοχές του ξένου, δύσκολα θα δούμε κίνηση. Πρέπει να φύγει και εδώ το πακέτο που την ταλαιπωρεί μήνες τώρα.

ΕΚΤΕΡ: Συνεχίζει ανοδικά και πλέον είναι στα 1,07 ευρώ. Πιο εύκολη η σημερινή κίνηση από πλευράς όγκου.

ΙΚΤΙΝΟΣ: 839 χιλ. τεμάχια άλλαξαν χέρια σήμερα και η μετοχή ενισχύθηκε 5,29%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης