Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια άνοδος με επιλεκτικές τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια άνοδος με επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το ανοδικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών θα βοηθήσει την εγχώρια αγορά. Θα μπορούσαμε να δούμε και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, σύμφωνα και με όσα περιμένουν οι αναλυτές, αλλά υπάρχουν μετοχές που έχουν μείνει πίσω και μπορούν να συμβάλλουν και σήμερα.

Είναι ξεκάθαρο πως η αγορά μας παραμένει αρκετά πίσω σε σύγκριση με τις άλλες αγορές και υπάρχουν μετοχές με καλά ακόμα περιθώρια ανόδου. Υπάρχουν και άλλες όπου οι αποτιμήσεις με βάση τα θεμελιώδη μας φαίνονται δίκαιες. Στις φθηνές θα πρέπει να εστιάσουν οι επενδυτές και σε αυτές που τα αποτελέσματα δείχνουν αντοχές.

Τα αποτελέσματα θα είναι στο επίκεντρο. Ανακοινώθηκαν χθες κάποια, περιμένουμε αύριο του ΟΠΑΠ, ενώ υπάρχουν και κάποια νέα για τον ΔΕΔΔΗΕ που ίσως επηρεάσουν τη ΔΕΗ. Κοντά στις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ, καλή η απόδοση που δίνει το μέρισμα και η επιστροφή κεφαλαίου.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Σημειώστε ότι αύριο έχουμε τέλος πρώτου τριμήνου άλλα κάποιες κινήσεις ωραιοποίησης είναι πιθανές. Η αγορά άνοιξε με άνοδο ανάλογη των ευρωπαϊκών και κινείται προς τις 870 μονάδες. Καλή εικόνα από τα περισσότερα βαριά χαρτιά.

ΕΧΑΕ: Στα 3,87 εκατ. ευρώ από 6,08 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της χρήσης 2020 σε σύγκριση με αυτά του 2019. Θα δώσει μέρισμα 0,07 ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ευρώ. Στα 68 εκατ. ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα. Οι δαπάνες μισθοδοσίας επηρέασαν την καθαρή κερδοφορία.

Η τρέχουσα χρήση έχει κάποιες καλές αυξήσεις κεφαλαίου και εκδόσεις ομολόγων που θα μπορούσαν να αυξήσουν τα κέρδη, ενώ η αντιμετώπιση της πανδημίας και το άνοιγμα της οικονομίας θα μπορούσε να ωθήσει υψηλότερα το ΧΑ και να βελτιώσει περαιτέρω την αποτίμηση της μετοχής. Με οριακές απώλειες το άνοιγμα.

ΕΥΔΑΠ: Οι τρεις τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις κατάφεραν να δημιουργήσουν κέρδη 10% από την αρχή του έτους και η απόδοσή της είναι λίγο καλύτερη από αυτή της αγοράς. Σε μεγάλο ξένο που ρευστοποιεί αναφέρουν οι πληροφορίες ότι οφείλεται ο αυξημένος όγκος. Το θέμα εδώ είναι να κλείσει η εκκρεμότητα με το δημόσιο να δούμε τι μένει στο ταμείο και τι μπορεί να δώσει πίσω στους μετόχους. Ως έκτακτη επιστροφή ή μέρισμα φυσικά. Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή με την τιμή στα 7,73 ευρώ (+2,25%), αλλά βλέπουμε και κάποιες πιέσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλη η απόσταση μεταξύ ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ. Ένα μέρος το δικαιολογούμε λόγω προσδοκιών για MSCI, αλλά πάλι θεωρούμε πως η ΑΛΦΑ έχει μείνει αρκετά πίσω. Καλό άνοιγμα και πάλι από Eurobank και λίγο πιο πίσω οι άλλες τρεις συστημικές.

ΤΙΤΑΝ: Κοντά στα 15,60 ευρώ το άνοιγμα με άνοδο 1% αλλά και χαμηλό όγκο συναλλαγών.

INT.INTERNATIONAL: Με αποτίμηση οριακά πάνω από 70 εκατ. ευρώ, έχει ένα μικρό discount έναντι της εσωτερικής λογιστικής αξίας. Προχωράει επενδυτικό πρόγραμμα 40 εκατ. ευρώ και έχει συμφωνήσει για δανεισμό προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις. Τα καθαρά κέρδη στα 5,3 εκατ. ευρώ από 6,9 εκατ. ευρώ. Θα δώσει και μέρισμα για τη χρήση 2020 αλλά θα ανακοινώσει αργότερα το ύψος του.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Δημοσίευσε αποτελέσματα εξαμήνου και παρά τη μείωση των πωλήσεων λόγω της πανδημίας, είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία. Η καθαρή θέση στα 17,03 εκατ. ευρώ, ο καθαρός δανεισμός αρνητικός οριακά, ή αν προσθέσουμε και τις μισθώσεις είναι λίγο πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Πωλήσεις 10,6 εκατ. ευρώ από 11,8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 583 χιλ. ευρώ από 579 χιλ. ευρώ. Έχει ακίνητα, τα οποία προσφέρουν ασφάλεια και νομίζουμε πως με τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου θα μπορέσει να επαναλάβει την απόδοση στους μετόχους και να διατηρήσει την ελκυστική αποτίμηση.

ΕΛΤΟΝ: Προς διάσπαση πάλι. Για να δούμε θα καταφέρει να απομακρυνθεί από τα 1,40-1,42 ευρώ;

INTRACOM: Με υψηλό όγκο και άνοδο άνω του 4% ξεκίνησε η μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Καλό και το δικό της ξεκίνημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης