Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Σταμάτης Γαρδέρης, δήμαρχος Κύθνου: Υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ιαματική πηγή του νησιού

tags :
Σταμάτης Γαρδέρης, δήμαρχος Κύθνου: Υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ιαματική πηγή του νησιού
«Οι κρίσεις ευνοούν την Κύθνο» υποστηρίζει ο δήμαρχος του νησιού
Για την επόμενη ημέρα του τουρισμού στην Κύθνο, καθώς και για το ενδιαφέρον που καταγράφεται στην κατεύθυνση αξιοποίησης της ιαματικής πηγής που βρίσκεται στο νησί μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Σταμάτης Γαρδέρης, δήμαρχος Κύθνου.
«Οι κρίσεις ευνοούν την Κύθνο. Είτε παλαιότερα η οικονομική κρίση, είτε τώρα η πανδημία, η Κύθνος ευνοήθηκε. Και αυτό φάνηκε από τα περσινά αποτελέσματα, την περσινή σεζόν που εμείς είχαμε μία σημαντική αύξηση παρά τα γεγονότα. Συμβουλεύουμε τους επιχειρηματίες του νησιού να μην ξεφύγουν (σ.σ.: όσον αφορά τις τιμές) και να μην εκμεταλλευτούμε καταστάσεις. Να δείξουμε ότι συναινούμε προς αυτή την κατεύθυνση, οπότε θεωρώ ότι και στο μέλλον θα είναι κέρδος γενικότερα αυτό για το νησί μας», επισημαίνει ο δήμαρχος Κύθνου.
«Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι το νησί είναι ένα εργοτάξιο. Γίνονται ήπιες μονάδες, βέβαια, μικρές μονάδες, όχι κάτι εξεζητημένο, αλλά και στον τομέα της εστίασης γίνονται αρκετές επενδύσεις αυτή την εποχή. Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ταυτότητά μας, να έχουμε ένα χαρακτήρα διαφορετικό από τους άλλους. Υπάρχει μία ήπια ανάπτυξη και ευελπιστώ ότι θα τη διατηρήσουμε και στο μέλλον», προσθέτει ο Σταμάτης Γαρδέρης.
Αναφερόμενος στην ιαματική πηγή που βρίσκεται στο νησί και στον διαγωνισμό που επίκειται για την εκμετάλλευσή της, ο δήμαρχος Κύθνου τονίζει: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον όσον αφορά τον διαγωνισμό. Πιστεύω ότι θα είναι ο τελικός διαγωνισμός. Και οι όροι είναι ευνοϊκοί όσον αφορά το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και γενικότερα και η εποχή είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι ντόπιοι οι επενδυτές, θα έλεγα ότι είναι ξένοι κατά βάση. Υπάρχουν και Έλληνες και ξένοι. Εμάς μας ενδιαφέρει αυτό το σημαντικό ακίνητο που υπάρχει εδώ και χρόνια να αξιοποιηθεί γιατί είναι προστιθέμενη αξία».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=90685

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης