Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι θα «πυροδοτήσει» την ταξιδιωτική ανάκαμψη

tags :
Τι θα «πυροδοτήσει» την ταξιδιωτική ανάκαμψη
Ποσοστό 45% όλων των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι οι εκτεταμένοι εμβολιασμοί θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη του κλάδου
Τα διαβατήρια ανοσίας ή τα πιστοποιητικά ηλεκτρονικού εμβολιασμού για διεθνή ταξίδια θα ενισχύσουν τις κρατήσεις το 2021.
Αυτό υποστήριξαν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων στην τρίτη έρευνά της Travel Consul για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον τουρισμό παγκοσμίως.
Συμμετείχαν 1.292 στελέχη στον τομέα τω ταξιδίων, συμπεριλαμβανομένων ιδιοκτητών πρακτορείων, ανεξάρτητων πρακτόρων και ταξιδιωτικών πρακτόρων σε πέντε ηπείρους και είκοσι χώρες.
Οι ερωτηθέντες στη Βόρεια Αμερική ήταν λιγότερο σίγουροι για τον αντίκτυπο αυτών των μέτρων. Συγκεκριμένα, μόνο το 50% συμφώνησαν.
Ποσοστό 45% όλων των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι οι εκτεταμένοι εμβολιασμοί θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη του κλάδου.

Ακυρώνονται ή επαναπρογραμματίζονται τα ταξίδια

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες, όταν πρέπει να επιλέξουν εάν θα ακυρώσουν ή θα κάνουν εκ νέου κράτηση του ταξιδιού τους, τώρα επιλέγουν να επαναπρογραμματίσουν τα ταξίδια τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Ποσοστό 54% των πελατών παγκοσμίως αναβάλλουν, αντί να ακυρώνουν, δείχνοντας μια αυξημένη ελπίδα για το μέλλον.
Οι πελάτες της Βόρειας Αμερικής κάνουν κράτηση για το 2022.
Οι περισσότεροι προγραμματίζουν τα ταξίδια τους για το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Τι είδους ταξίδια επιθυμούν

Οι πελάτες επιθυμούν ασφαλή σόλο και all-inclusive ταξίδια. Το ενδιαφέρον για σόλο ταξίδια αυξήθηκε κατά 8% από τον Οκτώβριο του 2020.
Περισσότεροι άνθρωποι (39%) από ποτέ επιθυμούν διακοπές χωρίς αποκλεισμούς λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας και των επιτόπιων δοκιμών COVID-19 που προσφέρουν πολλοί σήμερα. Το αντίστοιχο ποσοστό τον Οκτώβριο ήταν 16%.

Τι ανησυχεί τους ταξιδιώτες

Όταν επιλέγουν έναν προορισμό, οι πελάτες ανησυχούν περισσότερο για την πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη από ό, τι πριν από την πανδημία.
Επίσης ενδιαφέρονται για την τιμή αυτής της υγειονομικής περίθαλψης.
Τα συνολικά μέτρα υγείας και ασφάλειας που λαμβάνει ο προορισμός για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19 τους ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης