Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Φρένο Biden στις Πολιτείες - Σταματήστε το άνοιγμα διαφορετικά έρχεται… καταστροφή

ΗΠΑ: Φρένο Biden στις Πολιτείες - Σταματήστε το άνοιγμα διαφορετικά έρχεται… καταστροφή
Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει πλέον τους 550.000.
Σχετικά Άρθρα

Να σταματήσουν το άνοιγμα δραστηριοτήτων και την χαλάρωση των περιορισμών καλεί τις Πολιτείες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος προειδοποιεί ότι διαφορετικά επίκειται καταστροφή καθώς τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται σε αρκετές Πολιτείες απειλούν τις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Ο Biden ανήγγειλε ότι το 90% των Αμερικανών ενηλίκων θα μπορεί να λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου του έως τις 19 Απριλίου και μάλιστα να έχουν ένα εμβολιαστικό κέντρο σε ακτίνα 8 χιλιομέτρων από το σπίτι τους.
Ωστόσο, η διακυβέρνηση Biden προειδοποιεί ότι τα κρούσματα έχουν αρχίσει να αυξάνονται και πάλι, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, τη στιγμή που οι νεκροί έχουν ξεπεράσει πλέον και τους 550.000.
«Επαναλαμβάνω την έκκληση μου σε κάθε κυβερνήτη, δήμαρχο και τοπικό ηγέτη να διατηρήσουν και να επαναφέρουν το μέτρο της χρήσης μάσκας.
Είμαστε ακόμα σε πόλεμο με αυτόν τον θανατηφόρο ιό.
Ενισχύουμε την άμυνα μας, αλλά αυτός ο πόλεμος έχει ακόμα δρόμο για να κερδηθεί» υποστήριξε ο Biden, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει οι Πολιτείες να σταματήσουν τις προσπάθειες ανοίγματος της οικονομίας και της κοινωνίας τους, απάντησε θετικά.
Υπενθυμίζεται πως αρκετές Πολιτείες έχουν προχωρήσει στην άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και άλλων περιορισμών, επικαλούμενες τόσο τη μείωση κρουσμάτων και θανάτων όσο και τη διεύρυνση των εμβολιασμών.
Σημειώνεται πως την περασμένη Κυριακή 28/3 οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια κρούσματα ενώ ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των νέων μολύνσεων ήταν λίγο χαμηλότερος από 60.000 την ημέρα, αριθμός που σηματοδοτεί μια αύξηση της τάξης του 10% στα κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Μάλιστα η επικεφαλής των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), Rochelle Walensky εξέφρασε την ανησυχία της για μια επικείμενη καταστροφή, αναφέροντας πως η πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ παρομοιάζει με αυτήν της Ευρώπης, η οποία βιώνει έξαρση κρουσμάτων εδώ και αρκετές εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης