Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Ορόσημο για το μετασχηματισμό της Εθνικής το δ' 3μηνο του 2020 - Σύσταση overweight

JP Morgan: Ορόσημο για το μετασχηματισμό της Εθνικής το δ' 3μηνο του 2020 - Σύσταση overweight

Επιβεβαιώνει τη σύσταση overweight για την Εθνική Τράπεζα η JP Morgan

Τα αποτελέσματα του δ' 3μηνου του 2020 της Εθνικής Τράπεζας έδειξαν ότι η τράπεζα πέρασε ένα ισχυρό ορόσημο για τον μετασχηματισμό της.

Αυτό αναφέρει η JP Morgan στον σχολιασμό της για τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, στον οποίο επιβεβαίωσε ότι η σύσταση παραμένει overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.

Από τα αποτελέσματα η JP Morgan στοιχειοθετεί τα εξής:

  • Τη συμφωνία πώλησης του 90% της συμμετοχής μας στην Εθνική Ασφαλιστική. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας κατά περίπου 60μ.β.
  • Την ισχυρή λειτουργική κερδοφορία παρά τη δυσχερή συγκυρία λόγω κορωνοϊού, η οποία αντανακλά την ανθεκτικότητα των οργανικών εσόδων και τη σημαντική περιστολή των λειτουργικών δαπανών
  • Τα υψηλά κέρδη από χρηματοοικονομικές πράξεις και λοιπά έσοδα ύψους €1,1 δισ. απορρόφησαν πλήρως τις μη επαναλαμβανόμενες προβλέψεις σχετιζόμενες με την πανδημία του κορωνοϊού και την τιτλοποίηση Frontier, καθώς και την πρόσθετη απομείωση ως αποτέλεσμα της συμφωνίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, χωρίς την απόσχιση του τραπεζικού κλάδου της ΕΤΕ με σύσταση νέας εταιρείας (hive down)
  • Νέες εκταμιεύσεις δανείων στην Ελλάδα ύψους €4,7 δισ. το 2020 (+40% σε ετήσια βάση), κατόπιν της συνδρομής των κυβερνητικών προγραμμάτων στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας

Επιπτώσεις για το μέλλον

Η διοίκηση της τράπεζας βλέπει τη βασική λειτουργική κερδοφορία (εξαιρουμένων των συναλλαγών, άλλων εσόδων και εφάπαξ) στα 490 εκατ. ευρώ το 2022, πάνω από το 50% από το 2020 και με αποτέλεσμα 9% ROE.
Ενώ τα NII είναι κάτω από το περιθώριο και τα NPE υπό πίεση, η αύξηση της βασικής κερδοφορίας θα προέλθει από 10% CAGR, θα υπάρξει περαιτέρω αποδοτικότητα κόστους, καθώς και κόστος εξομάλυνσης κινδύνων προς τις 60 μ.β. από 106 μ.β.

Αποτίμηση

Σύμφωνα με την JP Morgan, οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας διαπραγματεύονται στο 0,35x σε όρους P / TBV με βάση τις εκτιμήσεις του 2022, σημειώνοντας κέρδη 14% από την αρχή του έτους, + 4% των ομοτίμων ASEDTR και +19% των αντίστοιχων SX7E.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης