Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θερίζει η covid τη Βραζιλία – Υψηλότερος κατά 60% από τον επιβεβαιωμένο αριθμό οι νεκροί στο Μεξικό

Θερίζει η covid τη Βραζιλία – Υψηλότερος κατά 60% από τον επιβεβαιωμένο αριθμό οι νεκροί στο Μεξικό
Το Μεξικό είναι τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους λόγω covid
Σχετικά Άρθρα

Με ιδιαίτερη μανία εξακολουθεί να πλήττει τη Λατινική Αμερική και ιδιαίτερα τη Βραζιλία και το Μεξικό, το β' κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού.
Στη Βραζιλία, η οποία είναι δεύτερη παγκοσμίως σε θανάτους και κρούσματα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 1.656 θάνατοι και 44.236 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Οι αριθμοί είναι μειωμένοι σε σχέση με αυτούς που καταγράφονται τις καθημερινές, καθώς αφορούν την Κυριακή.
Σημειώνεται πως η Βραζιλία μετρά πάνω από 312.000 θανάτους και περισσότερα από 12,53 εκατομμύρια κρούσματα, τη στιγμή που το σύστημα υγείας της χώρας τελεί υπό κατάρρευση και οι επικρίσεις κατά του προέδρου Bolsonaro διευρύνονται.

Ανησυχία στο Μεξικό

Την ίδια στιγμή, δραματική είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο είναι τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους.
Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με νέα κυβερνητικά δεδομένα, ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας είναι πιθανόν κατά τουλάχιστον 60% υψηλότερος από τον επιβεβαιωμένο αριθμό, κάτι που σημαίνει ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι ήδη πάνω από 300.000.
Τα ενημερωμένα δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα στο Μεξικό, όπως καταγράφονται σε πίνακα που μεταφόρτωσε στον ειδικό κυβερνητικό ιστότοπο για την πανδημία το υπουργείο Υγείας (https://coronavirus.gob.mx/exceso-de-mortalidad-en-mexico), δείχνουν πως ως τα τέλη της έκτης εβδομάδας του 2021, είχαν καταγραφεί 294.287 περιπτώσεις «σχετιζόμενες με την COVID-19» σε πιστοποιητικά θανάτου στη χώρα.
Ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος κατά 61,4% από τον επίσημο απολογισμό των 182.301 νεκρών εξαιτίας της πανδημίας, που παρατίθεται συγκριτικά ως εκείνο το χρονικό σημείο στον ίδιο πίνακα.
Ο αριθμός αυτός δεν συμπίπτει με κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, αν κανείς ανατρέξει στα ημερήσια ενημερωτικά δελτία του υπουργείου Υγείας, ωστόσο από τα μέσα Φεβρουαρίου έχουν διαπιστωθεί πάνω από 25.000 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.
Βάσει των επίσημων στοιχείων, οι νεκροί ανέρχονται σε 201.623, ωστόσο από την αρχή της επιδημίας όλοι υποστήριζαν πως ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι κατά πολύ υψηλότερος από αυτόν που αναφερόταν στα επίσημα στοιχψεία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης