Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Εκτροχιάζεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών λόγω έλλειψης εμβολίων

Σουηδία: Εκτροχιάζεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών λόγω έλλειψης εμβολίων
H χώρα δεν θα καταφέρει να εμβολιάσει τον ενήλικο πληθυσμό της έως το τέλος Ιουνίου όπως είχε αρχικά προγραμματίσει
Σχετικά Άρθρα

Εκτροχιάζεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών της Σουηδίας λόγω της καθυστέρησης στην παράδοση των εμβολίων, με αποτέλεσμα η χώρα να μην είναι σε θέση να εμβολιάσει τον ενήλικο πληθυσμό της έως το τέλος Ιουνίου.
Ο συντονιστής του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού Richard Bergstrom δήλωσε πως «θα χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα για να εμβολιαστούν πλήρως όλοι, ωστόσο ενδέχεται να έχουν εμβολιαστεί ως πέντε εκατομμύρια Σουηδοί ως τις 30 Ιουνίου».

Αύξηση των κρουσμάτων

Η Σουηδία, η οποία έχει απορρίψει το μέτρο του lockdown στη διάρκεια της πανδημίας, σπεύδει να εμβολιάσει τον πληθυσμό της εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας.Την Πέμπτη κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων από το τέλος του περασμένου χρόνου παρότι ο αριθμός των νεκρών παραμένει σε σχετικά χαμηλό επίπεδο.
Η Σουηδία, με πληθυσμό δέκα εκατομμύρια κατοίκους, έχει μέχρι στιγμής εμβολιάσει πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες με μια δόση και 450.000 με δύο δόσεις.Η χώρα έχει καταγράψει περισσότερους από 13.000 θανάτους από COVID-19.
Το κατά κεφαλήν ποσοστό θνητότητας από τον κορωνοϊό στη χώρα είναι πολλές φορές υψηλότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους σκανδιναβούς γείτονές της, αλλά χαμηλότερο σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες που επέλεξαν το μέτρο του lockdown.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης