Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κι όμως στο Γιβραλτάρ βγάζουν τις μάσκες για τον Covid

Κι όμως στο Γιβραλτάρ βγάζουν τις μάσκες για τον Covid
Δεν απαιτούνται πλέον μάσκες στον κεντρικό δρόμο και στα περίχωρα του Γιβραλτάρ, αν και η χρήση τους παραμένει υποχρεωτική στις δημόσιες συγκοινωνίες και στα καταστήματα
Σχετικά Άρθρα

Οι κάτοικοι του Γιβραλτάρ αισθάνθηκαν την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 μεγάλη ικανοποίηση, καθώς τους επετράπη να κινούνται στους εξωτερικούς χώρους, χωρίς προστατευτικές μάσκες έξι μήνες μετά την υποχρεωτική χρήση τους.
Η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ ανακοίνωσε προ ημερών πως οι κανόνες για τη χρήση μάσκας θα καταστούν λιγότερο αυστηροί, αφού οι περισσότεροι ενήλικές έχουν εμβολιαστεί και τα κρούσματα κορωνοϊού είναι εξαιρετικά χαμηλά.
Την Κυριακή (28/3), στο Γιβραλτάρ καταγράφηκαν μόλις 10 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού.
Ο αριθμός των νεκρών στη βρετανική αυτή περιοχή με πληθυσμό 33.700 ατόμων, ανέρχεται στους 94.

Επιστροφή στην κανονικότητα

«Είναι ωραία να επιστρέφεις στην κανονικότητα.. και να βλέπεις τους ανθρώπους να διασκεδάζουν ξανά και ελπίζουμε με ασφάλεια, ώστε να μπορούμε να κρατήσουμε τα κρούσματα χαμηλά », δήλωσε ο Peter Maund, 45 ετών στο Reuters.
Δεν απαιτούνται πλέον μάσκες στον κεντρικό δρόμο και στα περίχωρα του Γιβραλτάρ, αν και η χρήση τους παραμένει υποχρεωτική στις δημόσιες συγκοινωνίες και στα καταστήματα.
Πρόκειται για πραγματικό επίτευγμα επισημαίνει το Reuters σχολιάζοντας την καθολική εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων.
Πάντως δεν …συμμορφώθηκαν όλοι με τις ευχάριστες υποδείξεις, καθώς Ισπανός τουριστικός πράκτορας δεν αποχωριζόταν τη μάσκα, παραδεχόμενος την ανασφάλειά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης