Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδονησία: Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας έξω από εκκλησία, με 14 τραυματίες - Υποψίες για δυο δράστες

Ινδονησία: Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας έξω από εκκλησία, με 14 τραυματίες - Υποψίες για δυο δράστες
Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε ποιος μπορεί να ευθύνεται για την επίθεση

Σε 14 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε έξω από καθολική εκκλησία στην πόλη Μακασάρ στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας, για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι πραγματοποιήθηκε από δύο δράστες.
Σύμφωνα με την αστυνομία της Ινδονησίας, το εκκλησίασμα βρισκόταν εντός του ναού την ώρα της έκρηξης, την ώρα που τελείωνε η λειτουργία.

Περί δραστών

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε ποιος μπορεί να ευθύνεται για την προφανή επίθεση, δεν υπήρχε άμεση ανάληψη ευθύνης, ενώ νωρίτερα είχε πει ότι ο βομβιστής έδρασε μόνος του.
Ωστόσο, λίγο αργότερα η αστυνομία της Ινδονησίας ανέφερε ότι υπάρχουν υποψίες για δύο άτομα.
Αυτό που ερευνούν οι αρχές ερευνούν είναι από ποια ριζοσπαστικά δίκτυα προήλθαν οι βομβιστές και εάν η επίθεση συνδέεται με τις πρόσφατες συλλήψεις φερόμενων ως μαχητών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ινδονησίας Άργκο Γιουγουόνο.
Ο ιερέας στον ναό, Wilhemus Tulak δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης της Ινδονησίας ότι ο ύποπτος ως βομβιστής προσπάθησε να εισέλθει στον ναό με μοτοσικλέτα αλλά τον σταμάτησε φρουρός ασφαλείας.
Πάντως, ο επικεφαλής της εθνικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, χαρακτήρισε τη σημερινή επίθεση τρομοκρατική ενέργεια.
Ο δήμαρχος του Μακασάρ, Danny Pomanto, δήλωσε ότι η σημερινή έκρηξη θα μπορούσε να είχε προκαλέσει περισσότερα θύματα εάν είχε συμβεί στην κεντρική πύλη του ναού και όχι σε πλαϊνή είσοδο.
Το Μακασάρ, η μεγαλύτερη πόλη στο Σουλαουέζι, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της θρησκευτικής σύνθεσης της Ινδονησίας, της μεγαλύτερης χώρας στον κόσμο όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, ενώ υπάρχουν μια σημαντική μειονότητα χριστιανών και πιστοί άλλων θρησκειών.
Πάντως, ο επικεφαλής του Ινδονησιακού Συμβουλίου Εκκλησιών, χαρακτήρισε την επίθεση «άγριο περιστατικό» καθώς οι καθολικοί χριστιανοί εορτάζουν την Κυριακή των Βαΐων και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και να εμπιστεύονται τις αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης