Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ρωσική (παγωμένη) θαλάσσια απάντηση στην αποκλεισμένη διώρυγα του Σουέζ

Η ρωσική (παγωμένη) θαλάσσια απάντηση στην αποκλεισμένη διώρυγα του Σουέζ
H Ρωσία πιστεύει, πως υπάρχει η ευκαιρία να προωθήσει μια πιθανή εναλλακτική λύση στην αποκλεισμένη Διώρυγα του Σουέζ
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία επιλέγει την παγωμένη θαλάσσια διαδρομή της Αρκτικής ως την καλύτερη εναλλακτική λύση στην αποκλεισμένη διώρυγα του Σουέζ
Καθώς ο κόσμος περιμένει να δει αν το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ που αποστέλλεται στο Σουέζ θα καταφέρει να απελευθερώσει το προσαραγμένο πλοίο Εver Given, η Ρωσία πιστεύει, πως υπάρχει η ευκαιρία
να προωθήσει μια πιθανή εναλλακτική λύση, αφού όλο και περισσότερα πλοία με εμπορευματοκιβώτια κατευθύνονται ξανά στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας για να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους από την Ασία στην Ευρώπη.

Rosatom: Μέσω Αρκτικής

Σύμφωνα με το Russia Today, ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Rosatom προωθεί μια διαδρομή μέσω Βόρειας Θάλασσας (πρόσφατα απαλλαγμένης από επικίνδυνες ροές πάγου).
Αν και ξεκίνησε ως αστείο, η Rosatom προσέφερε ορισμένους για τους οποίους η στρατηγική ναυτιλιακή διαδρομή της Ρωσίας μέσω της Αρκτικής μπορεί να είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στο Σουέζ, παρά το κρύο και τον πάγο.
map_2.jpg

Παγωμένη αλλά συντομότερη διαδρομή

Όπως επισημαίνει, εάν ένα πλοίο κολλήσει στον πάγο, ένα παγοθραυστικό θα μπορούσε να σταλεί γρήγορα για να βοηθήσει ενώ δεν υπάρχει στενότητα στη θαλάσσια περιοχή.
Τον Ιανουάριο 2021, ο υπουργός Εθνικών Πόρων και Περιβάλλοντος Dmitry Kobylkin δήλωσε ότι η αποστολή φορτίων στα βορειότερα χωρικά ύδατα της Ρωσίας θα αυξηθεί θεαματικά από το 2024. Γιατί;
Επειδή η Ρωσική Αρκτική προσφέρει τη συντομότερη διαδρομή που συνδέει την Ευρώπη και την Ασία.
Όπως ανέφερε η Rosatom, ένα ταξίδι από το Μούρμανσκ προς την Ιαπωνία στη Διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας είναι 5.770 μίλια, σε σύγκριση με 12.840 μίλια εάν κάποιος έπρεπε να ταξιδέψει μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης