Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η αγορά των υπερπολυτελών αυτοκινήτων χτύπησε ρεκόρ πωλήσεων το 2020

Γιατί η αγορά των υπερπολυτελών αυτοκινήτων χτύπησε ρεκόρ πωλήσεων το 2020
Το 2020 καταγράφηκε μια τεράστια έκρηξη πωλήσεων υπερπολυτελών αυτοκινήτων παρόμοια με την μεταπολεμική εποχή!
Σχετικά Άρθρα

Ο φόβος του θανάτου, που τον τελευταίο χρόνο απειλεί όλους λόγω της πανδημίας του κορωνοΐού, οδήγησε τους πλούσιους στην αγορά υπερπολυτελών αυτοκινήτων δημιουργώντας μια τεράστια έκρηξη πωλήσεων παρόμοια με την μεταπολεμική εποχή!
Το 2020 μπορεί να ήταν οδυνηρά δύσκολο για τις παγκόσμιες αγορές όχι όμως και για τις πολυτελείς αυτοκινητοβιομηχανίες που είδαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα επίπεδα.
Στις ΗΠΑ, που καταγράφηκε μια τεράστια αύξηση, οι πωλήσεις τέτοιων αυτοκινήτων έρχονται σε μια εποχή όπου πάνω από 10 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πλέον άνεργοι καθώς υπέστησαν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις από τα lockdown.

Τι λένε οι άνθρωποι των εταιρειών

Ο Adrian Hallmark της Bentley ωστόσο δήλωσε στις 23 Μαρτίου ότι «το 2020 ήταν η πιο οικονομικά δυνατή χρονιά για την εταιρεία από το 2003 – ενώ από τον Ιανουάριο του 2021 οι παραγγελίες έχουν αυξηθεί ήδη κατά 50% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020». Η εταιρεία παρέδωσε 11.206 οχήματα το 2020, αύξηση 1,8 σηματοδοτώντας την «υψηλότερη απόδοση» της στην 101χρονη ιστορία της, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Οι πωλήσεις μας αυτή τη στιγμή είναι περίπου 30% υψηλότερες από πέρυσι, ακόμη και αν η περσινή χρονιά έσπασε τα ρεκόρ. Ωστόσο δεν βλέπουμε ύφεση για τους επόμενους μήνες αλλά μεταπολεμική έκρηξη» τόνισε ο Adrian Hallmark.
Η Bugatti είχε παρόμοια ποσοστά τζίρου. Ο Stephan Winkelmann, παραδέχθηκε ότι είναι «έκπληκτος» από το πόσο καλά πουλάει το brand, υπογραμμίζοντας ότι το 2020 ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά κερδοφορίας.
Ο Oliver Blume της Porsche δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2020 ήταν ένα «φανταστικό επίτευγμα», λέγοντας ότι τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν στα 34 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, κατά 100 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από το 2019.

Κέρδη ρεκόρ

Η Lamborghini είδε τα ετήσια κέρδη της σε επίπεδα ρεκόρ από οποιοδήποτε άλλο έτος, παρά το γεγονός ότι - όπως η Porsche και η Ferrari - οι πωλήσεις ήταν στην πραγματικότητα χαμηλότερες από το 2019.
Η Aston Martin, με την ανακεφαλαιοποίηση 1,79 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2020, φαίνεται να βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Η εταιρεία προβλέπει ότι θα συνεχίσει να παρουσιάζει κέρδη ως και το 2023. «Η Aston Martin δεν είναι πλέον σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Michael Dean, αναλυτής του Bloomberg Intelligence.
Η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που παρουσίασε πτώση είναι η Rolls-Royce Motor Cars Americas, με τον CEO της Martin Fritsches να εκφράζει την ανησυχία του για την απότομη πτώση των πωλήσεων το 2020, ωστόσο θεωρεί ότι η εταιρεία θα ανακάμψει μέσα στο 2021 καθώς οι παραγγελίες έχουν αρχίσει να καταφθάνουν το τρίτο τρίμηνο. "

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης