Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Στημένη η συνέντευξη Biden - Πάθαμε σοκ με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ»

Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Στημένη η συνέντευξη Biden - Πάθαμε σοκ με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ»
Το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέφρασε ανησυχίες για τα επικοινωνιακά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι στα αμερικανικά ΜΜΕ
Σχετικά Άρθρα

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova την Παρασκευή 26/3 τόνισε πως η πρώτη συνέντευξη τύπου του Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, ήταν εντελώς σκηνοθετημένη, εκφράζοντας την ανησυχία της για τα επικοινωνιακά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι στα αμερικανικά ΜΜΕ.
«Μου φαίνεται προφανές ότι η συνέντευξη ήταν στημένη.
Προσωπικά, με συγκλόνισε, δεν θα το κρύψω.
Δεν περίμενα ότι στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται τόσο σκηνοθετημένες πρακτικές για την ενημέρωση των πολιτών» υπογράμμισε η Ρωσίδα αξιωματούχος.
Πρόσθεσε μάλιστα πως θεωρεί «παράξενο» να βλέπει κανείς τέτοιου είδους συμπεριφορά από την Ουάσινγκτον, η οποία υποτίθεται πως διατρανώνει πάντα για την ελευθερία λόγου, ενώ εκτίμησε πως οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι είναι αντιμέτωποι με «διακρίσεις».
«Πρόσφατα, τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν πέσει θύματα διακρίσεων.
Σήμερα βλέπουμε πώς όχι μόνο ξένα ΜΜΕ υπόκεινται σε αυτό το καθεστώς, αλλά και οι ίδιοι οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι» επεσήμανε η ίδια, εξηγώντας στη συνέντευξη Biden γίνονταν διαλογή των ερωτήσεων αλλά ακόμη και των δημοσιογράφων που τις απηύθυναν.
«Ήταν σαφές ότι ο λόγος δόθηκε σε μία μόνο ομάδα δημοσιογράφων» τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Μάλιστα, εκτιμά πως θα είναι «τρομακτικό» αν αξιολογήσει κάποιος το ποιες μέθοδοι χρησιμοποιούνται απέναντι στα μέσα ενημέρωσης από τους σημερινούς εκπροσώπους των αμερικανικών αρχών.
Την Πέμπτη 25 Μαρτίου, ο Biden πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη συνέντευξη τύπου ως πρόεδρος των ΗΠΑ, η οποία διήρκεσε λίγο περισσότερο από μία ώρα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης