Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιάννης Τρουπής, πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας: Πολλές επιχειρήσεις άντεξαν χάρη στον εξαγωγικό τους χαρακτήρα

tags :
Γιάννης Τρουπής, πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας: Πολλές επιχειρήσεις άντεξαν χάρη στον εξαγωγικό τους χαρακτήρα
Κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν κάνει αίτηση για να ενταχθούν στα προγράμματα με τις θερμάστρες και τα e-shops
Για τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας, καθώς και για τις επιχειρήσεις που επωφελήθηκαν εν μέσω της υγειονομικής κρίσης χάρη στον εξαγωγικό τους χαρακτήρα μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής.
«Είναι κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν κάνει αίτηση για να ενταχθούν στα προγράμματα με τις θερμάστρες και τα e-shops. Θέλω να πω έναν κίνδυνο όμως. Ένας επιχειρηματίας ο οποίος δημιουργεί ένα e-shop, πρέπει να ξέρει πώς να το διαχειριστεί, αν τα προϊόντα που θέλει να διανείμει μπορούν να πάνε μέσα από κανάλια, με couriers και το κυριότερο είναι ότι στην επαρχία πολλές φορές είναι δύσκολο οι λιανικές που έχουμε να είναι ίδιες με τις λιανικές που μπορεί να απολαύσει κάποιος μέσω διαδικτύου. Προκειμένου να έχει χτυπήματα για να τον προτιμήσει κάποιος εκτός Τρίπολης, θα πρέπει να ρίξει τις τιμές γιατί υπάρχει ανταγωνισμός τεράστιος. Αν τις ρίξει τις τιμές στο διαδίκτυο, στο e-shop δηλαδή, θα πρέπει και στη λιανική να τις ρίξει», επισημαίνει ο Γιάννης Τρουπής.
«Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός είναι οι πυλώνες που θα μας βγάλουν κάποια στιγμή από την οικονομική δυσχέρεια που έχουμε. Δεν πρόκειται η Ελλάδα να κάνει τη μεγάλη βιομηχανική επανάσταση, πρέπει οι αγρότες να καταλάβουν και να σκέφτονται σαν επιχειρηματίες γιατί το φορολογικό σύστημα και γενικότερα η Ευρώπη τους συμπεριφέρεται ως επιχειρηματίες. Άρα όπως έχουν υποχρεώσεις ως επιχειρηματίες, έχουν και δικαιώματα ως επιχειρηματίες», τονίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
«Η Αρκαδία είναι μία περιοχή η οποία δεν είναι ιδιαίτερα εξαγωγική. Έχει καλά προϊόντα, όπως το λάδι, οι ελιές, το κρασί και τα τυροκομικά. Δεν έχει όμως τους όγκους που έχουν κάποιοι άλλοι νομοί. Στο κομμάτι των εξαγωγών, οι επιχειρήσεις έχουν κινηθεί αρκετά αξιοπρεπώς μέχρι τώρα. Γιατί στο εξωτερικό εδώ και αρκετό καιρό δουλεύουν μέσω e-shops, οπότε πολλές επιχειρήσεις πούλησαν προϊόντα σε εταιρείες που εδώ και χρόνια δούλευαν τα e-shops, άρα το ποσοστό μείωσης του τζίρου τους στις εξαγωγές είναι μικρότερο το ποσοστό μείωσης του τζίρου για την εγχώρια αγορά. Κι αυτό έχει βοηθήσει πάρα πολλούς να κρατηθούν στην αγορά», προσθέτει.
«Το προσεχές διάστημα η πρόκληση είναι ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι με την Αναπτυξιακή μας μπορέσαμε και κάναμε μία πρόταση σε μία πρόσκληση που είχε βγει και να το πω απλά, κατεβάσαμε ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο γεγονός για την Αναπτυξιακή, και θα είμαστε από τα πρώτα Επιμελητήρια που θα φτιάξουμε μία πλατφόρμα booking για την Αρκαδία», καταλήγει ο Γιάννης Τρουπής.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=90538

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης