Επιχειρήσεις

Forthnet: Αναστολή του δικαιώματος μετατροπής ομολογιών

tags :
Forthnet: Αναστολή του δικαιώματος μετατροπής ομολογιών

Η Forthnet καλεί τους ομολογιούχους σε έκτακτη συνέλευση στις 2/4 για να εγκρίνουν την τροποποίηση των όρων του ΜΟΔ 70,12 εκατ. με πρόβλεψη για άσκηση δικαιώματος πρόωρης αποπληρωμής από την εταιρία.

Απόφαση για αναστολή του δικαιώματος μετατροπής των ομολογιών της εταιρίας ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της Forthnet.

Η εταιρία καλεί τους ομολογιούχους σε έκτακτη συνέλευση στις 2 Απριλίου για να εγκρίνουν την τροποποίηση των όρων του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 70,12 εκατ. ευρώ, με πρόβλεψη για άσκηση δικαιώματος πρόωρης αποπληρωμής από την εταιρία.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:
Α. Η Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (FORTHNET Α.Ε. – η «Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, με την από 23.3.2021 απόφασή του, αποφάσισε τη σύγκληση της Συνέλευσης των Ομολογιούχων Δανειστών, προς το σκοπό λήψης απόφασης για την τροποποίηση του όρου 3.4 του Προγράμματος του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου εκδόσεως της Εταιρείας, συνολικής ονομαστικής αξίας €70.124.679,90 και ημερομηνία έκδοσης 11.10.2016 (στο εξής το «ΜΟΔ»). Η πρόσκληση για τη σύγκληση των Ομολογιούχων έχει ως εξής:
«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με τον διακριτικό τίτλο «Forthnet A.E.» (Γ.Ε.ΜΗ. 77127927000 –πρώην ΑΡ.Μ.Α.Ε. 34461/06/Β/95/94)
ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής η «Εταιρεία» ή η «Εκδότρια»), Εκδότρια του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, κεφαλαίου έως και Ευρώ 99.087.466,50 με την έκδοση ομολογιών μετατρέψιμων σε νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μια (στο εξής το «Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο») με ημερομηνία έκδοσης 11.10.2016, καλεί τους Ομολογιούχους Δανειστές του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, σε Συνέλευση Ομολογιούχων στις 2 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 π.μ., στα γραφεία της Εκδότριας, Υποκατάστημα Παλλήνης, προέκταση οδού Μάνης, Τ.Κ. 15351, Κάντζα Αττικής, για να συζητήσουν και να λάβουν απόφαση επί του μόνου θέματος της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα Μόνο Ημερήσιας Διάταξης

Έγκριση τροποποίησης του όρου 3.4. του Προγράμματος του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, περί του δικαιώματος πρόωρης αποπληρωμής της Εκδότριας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την από 23.03.2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», Εκδότριας του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, προτείνεται η τροποποίηση του όρου 3.4 του ΜΟΔ, με την προσθήκη περίπτωσης β) ως ακολούθως (η «Τροποποίηση»):
«α) Η Εκδότρια διατηρεί το δικαίωμα της πρόωρης, ολικής ή μερικής, αποπληρωμής σε κάθε ετήσια επέτειο της Ημερομηνίας Έκδοσης με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης ενημέρωσης των Ομολογιούχων, του Πληρεξουσίου Καταβολών, του Εκπροσώπου των Ομολογιούχων και του Χ.Α. με δημοσίευση στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α. τουλάχιστον δέκα (10) εργάσιμες ημέρες πριν από την πρόωρη αποπληρωμή και γνωστοποίησης στην ΕΛ.Κ.Α.Τ. σύμφωνα με τον Κανονισμό Σ.Α.Τ. Σε περίπτωση πρόωρης μερικής αποπληρωμής του ΜΟΔ, η πρόωρη αποπληρωμή θα αφορά ποσό που αντιστοιχεί σε ακέραιο αριθμό Μετατρέψιμων Ομολογιών ο οποίος θα κατανέμεται μεταξύ των Ομολογιούχων κατά τον λόγο συμμετοχής της στο ΜΟΔ.
Σε περίπτωση που ο αριθμός των Μετατρέψιμων Ομολογιών της ή περισσοτέρων Ομολογιούχων που πρόκειται να προπληρωθούν μερικώς είναι μη ακέραιος, η μερική πρόωρη αποπληρωμή θα πραγματοποιείται μετά από στρογγυλοποίηση των μεγαλυτέρων κλασματικών δικαιωμάτων στον αμέσως επόμενο ακέραιο αριθμό μέχρι συμπληρώσεως του συνολικού αριθμού των Μετατρέψιμων Ομολογιών που θα αποπληρωθούν κατά τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στη σχετική απόφαση της Εκδότριας.
Στην περίπτωση της ως άνω πρόωρης αποπληρωμής, η Εκδότρια θα αποδίδει στους Ομολογιούχους, πέραν του κεφαλαίου και της Απόδοσης που αντιστοιχεί στις Μετατρέψιμες Ομολογίες που προπληρώνει, και τους αναλογούντες δεδουλευμένους τόκους επί αυτών από την τελευταία Ημερομηνία Εκτοκισμού μέχρι την ημερομηνία που πραγματοποιείται η πρόωρη αποπληρωμή.
Στην πρόωρη αποπληρωμή θα συμμετέχουν οι Ομολογιούχοι που είναι εγγεγραμμένοι στο αρχείο ομολογιών της ΕΛ.Κ.Α.Τ. την ημερομηνία της οικείας ετήσιας επετείου από την Ημερομηνία Έκδοσης υπό την προϋπόθεση μη άσκησης του Δικαιώματος Μετατροπής, ως ορίζεται κατωτέρω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης