Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ΜΕΘ - Το σύστημά μας αντέχει

Γεραπετρίτης: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ΜΕΘ - Το σύστημά μας αντέχει
Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: Εξοργιστική η δήλωση Γεραπετρίτη 
Σχετικά Άρθρα

«Δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ΜΕΘ» ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προκαλώντας αντιδράσεις για τη συγκεκριμένη δήλωση.
Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως το σύστημά μας αντέχει και πως όλα όσα καταγγέλλονται από διάφορες πλευρές για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία πρόκειται για… οράματα.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω κλίνες.
Θα υπάρξει ίσως στο μέλλον και τότε θ’ αναζητηθεί η συνεργασία και θα ενταχθούν είτε μέσω της συνέργειας, είτε μέσω της επίταξης.
Αυτή τη στιγμή το σύστημά μας αντέχει. Αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά ενώ μετά από επισήμανση του παρουσιαστή της εκπομπής, Δημήτρη Τάκη, ότι στον Ευαγγελισμό έχουν τροποποιηθεί δωμάτια επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν ΜΕΘ, τόνισε:

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει μια αναμονή που είναι πολύ περιορισμένη των 24, λίγο περισσότερων, ωρών για την ένταξη σε ΜΕΘ.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, τα υπόλοιπα είναι οράματα που βλέπουν ορισμένοι.
Σε κάθε περίπτωση όλοι βρίσκονται με οξυγόνο, όλοι βρίσκονται με υποστήριξη, δεν υπάρχει κανείς που να μην λαμβάνει την πρέπουσα ιατρική βοήθεια».

Αναφορικά με το μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε:

«Είναι προφανές ότι δεχόμαστε μια πάρα πολύ μεγάλη πίεση, βρισκόμαστε σε ένα οξύ τρίτο κύμα, η αίσθηση είναι ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορύφωση του κύματος αυτού. Για να έχουμε μια μεγάλη εικόνα ολόκληρη η Ευρώπη αυτή τη στιγμή διέρχεται ενός τέταρτου κύματος που είναι σφοδρότατο.
Βλέπουμε όλοι ότι οι κυβερνήσεις επιλέγουν να πάνε σε πολύ σκληρά μέτρα που έχουν να κάνουν με τον περιορισμό της μεταδοτικότητας, εμείς ακόμη δεν βρισκόμαστε σε αυτό το επίπεδο».

Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σε σχετική ανακοίνωση από την αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν ότι "ασθενείς πεθαίνουν πρόχειρα διασωληνωμένοι και ο Γεραπετρίτης λέει δεν χρειάζονται άλλες κλίνες" και καταλογίζουν στην κυβέρνηση ότι "δεν έχει καν συναίσθηση της δραματικής πραγματικότητας".
Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι "η κατάσταση στα νοσοκομεία κάθε μέρα που περνά γίνεται και πιο δραματική.
Δύο ασθενείς έχασαν σήμερα (24/3) τη ζωή τους στο Λαϊκό, περιμένοντας μάταια, πρόχειρα διασωληνωμένοι, να ανοίξει μία κλίνη ΜΕΘ.
Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό την ώρα που δεκάδες ασθενείς, είτε με covid είτε με άλλα νοσήματα, βρίσκονται σε πολυήμερη αναμονή για να βρεθεί μία κλίνη ΜΕΘ, ο υπουργός επικρατείας κ. Γεραπετρίτης, να δηλώνει με απύθμενο θράσος ότι:
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για άλλες κλίνες»".
Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι "δυστυχώς για τους πολίτες που υποφέρουν αυτήν την ώρα και για τις χιλιάδες οικογένειες που αγωνιούν για τους ανθρώπους τους στα νοσοκομεία, δεν έχουμε μόνο μια κυβέρνηση που ευθύνεται γιατί άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ, αλλά που δεν έχει καν συναίσθηση της δραματικής πραγματικότητας" και καταλήγει με την επισήμανση πως "την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές και οι υγειονομικοί καταρρέουν μαζί με το ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης και οι στενοί του συνεργάτες βρίσκονται στο κόσμο τους και επιμένουν να λειτουργούν ως υπερασπιστές των συμφερόντων των ιδιωτικών κλινικών, αρνούμενοι να τις επιτάξουν για να παραμένουν αμόλυντες από τον κορωνοιό". ​

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης