Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Μύδροι Carstens (BIS) κατά των κρυπτονομισμάτων - Δημιουργήθηκαν για απάτες και φοροδιαφυγή

Μύδροι Carstens (BIS) κατά των κρυπτονομισμάτων - Δημιουργήθηκαν για απάτες και φοροδιαφυγή
Πολλά ψηφιακά νομίσματα «χρησιμοποιούνται για να κάνουν κάποιο arbitrage ή για να παρακάμψουν τους κανονισμούς», δήλωσε ο Carstens
Τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται για να αποφεύγουν τους νόμους.
Αυτό ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), Agustin Carstens, κατηγορώντας τους δημιουργούς ότι τα έφτιαξαν για να διευκολύνουν τις απάτες.
Πολλά ψηφιακά νομίσματα «χρησιμοποιούνται για να κάνουν κάποιο arbitrage ή για να παρακάμψουν κάποιους κανονισμούς», δήλωσε ο Agustin Carstens στο CNBC.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι νόμοι κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας «απουσιάζουν σε πολλές εφαρμογές νομισμάτων στον κυβερνοχώρο».

Οι προειδοποιήσεις των κεντρικών τραπεζών

Το Bitcoin και άλλα εικονικά νομίσματα έχουν σημειώσει τεράστια κέρδη κατά το τελευταίο έτος, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να διαφοροποιήσουν τις συμμετοχές τους εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι Bitcoin bulls βλέπουν το κρυπτονόμισμα ως ένα είδος «ψηφιακού χρυσού», υποστηρίζοντας ότι μπορεί να λειτουργήσει ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού σε περιόδους οικονομικής κρίσης και μαζικής τόνωσης.
Ωστόσο, τα κρυπτονομίσματα έχουν αποκτήσει επίσης φήμη για τη συμμετοχή τους σε παράνομες δραστηριότητες.
Νωρίτερα φέτος, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να «περιορίσει» τη χρήση κρυπτογράφησης για εγκληματικές συναλλαγές.
Σύμφωνα με τον Carstens τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται ως «κερδοσκοπικό όχημα», αλλά δεν απειλούν την κυριαρχία των κεντρικών τραπεζών στο καθιερωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης