Κοινωνία

Γώγος: Μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού – Καμία σκέψη για άνοιγμα του λιανεμπορίου

Γώγος: Μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού – Καμία σκέψη για άνοιγμα του λιανεμπορίου
Δεν αποκλείεται να ανέβουν και άλλο τα κρούσματα είπε ο κ.Γώγος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για άνοιγμα του λιανεμπορίου με αυτή την επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος υπογράμμισε πως η διασπορά είναι μεγάλη και ότι είναι δύσκολο να ελεγχθεί τόσο γρήγορα.
«Για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων.
Υπάρχει αβεβαιότητα.
Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος, αναφέροντας πως σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν και οι μεταλλάξεις.

Πάνω από το 1 ο δείκτης θετικότητας

«Το βρετανικό στέλεχος δείχνει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα.
Ο δείκτης θετικότητας είναι λίγο πάνω από το 1» είπε ο κ.Γώγος, ο οποίος εκτίμησε πως από την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει μια ύφεση.
«Σύμφωνα με τις μετρήσεις, τα ποσοστά δεν είναι τόσο μεγάλα, διαφαίνεται μια σταθεροποίηση η οποία μπορεί να αρχίσει να αποτυπώνεται.
Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει πραγματικά», τόνισε ο καθηγητής.
Για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, εκτάκτως. «Χρειάζονται προσλήψεις, όμως δεν θα λύσουν το πρόβλημα αυτή τη στιγμή.
Η επίταξη δεν είναι πάντα αποτελεσματική.
Πρέπει να υπάρχει συνεργασία» ανέφερε ο καθηγητής.

Καμία σκέψη για λιανεμπόριο

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου, ο κ. Γώγος είπε πως «αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο».
«Αν αρχίσει να περνά η επιδημιολογική επιβάρυνση, θα αρχίσει η συζήτηση για το άνοιγμα.
Όταν ο μέσος όρος των εβδομάδων αρχίσει να πέφτει σημαντικά και σταθερά, φτάσουμε στα 1000, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε» είπε ο κ.Γώγος, επισημαίνοντας πως για να αρχίσουμε να συζητάμε θα πρέπει να δούμε τη δυναμική της πανδημίας να ελέγχεται.
«Με σιγουριά δε μπορούμε να πούμε τίποτα.
Με τον εμβολιασμό θα έχουμε μείωση των νοσηλευμένων» υποστήριξε ο κ.Γώγος, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία της ατομικής ευθύνης.
«Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα» υποστήριξε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης