Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Πρόστιμο 5.000 λιρών σε όσους επιχειρήσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πριν το τέλος Ιουνίου

Βρετανία: Πρόστιμο 5.000 λιρών σε όσους επιχειρήσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πριν το τέλος Ιουνίου
Οι ελπίδες ότι η κυβέρνηση θα δώσει το πράσινο φως για θερινές αποδράσεις από την 17η Μαΐου έχουν περιοριστεί τις τελευταίες ημέρες λόγω των προειδοποιήσεων για αύξηση των επιπέδων μολύνσεων COVID-19 στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

Αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 5.000 λιρών (5.800 ευρώ) θα έρχονται οι άνθρωποι από την Αγγλία που θα προσπαθήσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πριν από το τέλος του Ιουνίου 2021 καθώς η χώρα προχωρά σε αυστηροποίηση των συνοριακών ελέγχων λόγω έξαρσης του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας δήλωσε ότι το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης να εξετάσει τα διεθνή ταξίδια τον Απρίλιο και πιθανόν να τα επιτρέψει από τις 17 Μαΐου συνεχίζει να ισχύει, αλλά ότι τα ταξιδιωτικά πρόστιμα περιλαμβάνονται στη νομοθεσία στην περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν.

Πτώση στις μετοχές των ταξιδιωτικών

Η εν λόγω είδηση οδήγησε τις μετοχές ταξιδιωτικών εταιριών, όπως της easyJet, της ιδιοκτήτριας της British Airway, της Jet2 και της TUI, σε πτώση μεταξύ 3% και 4% στην αρχή της σημερινής (23/3) συνεδρίασης.
Στη Βρετανία αυτή τη στιγμή ισχύει απαγόρευση για τις διακοπές στο εξωτερικό.
«Το νωρίτερο ως ημερομηνία που μπορούμε να επιτρέψουμε τα διεθνή ταξίδια…είναι η 17η Μαΐου. Αυτό δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο Hancock στο Sky News.
«Το ερώτημα εάν οι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό χωρίς ιδιαίτερους λόγους, όπως για εργασία ή εκπαίδευση, είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθεί η κυβέρνηση στην αξιολόγησή της αναφορικά με τα ταξίδια, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 12 Απριλίου», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.
Ωστόσο, οι ελπίδες ότι η κυβέρνηση θα δώσει το πράσινο φως για θερινές αποδράσεις από την 17η Μαΐου έχουν περιοριστεί τις τελευταίες ημέρες λόγω των προειδοποιήσεων για αύξηση των επιπέδων μολύνσεων COVID-19 στην Ευρώπη.
Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι είναι πολύ νωρίς να πει τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση αναφορικά με τις διακοπές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης