Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση – Λειτουργεί ως εμπρηστής ο Μητσοτάκης

Τζανακόπουλος: Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση – Λειτουργεί ως εμπρηστής ο Μητσοτάκης
Έχουμε 100 με 150 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ με πρόχειρους αναπνευστήρες είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είναι εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Είναι μια δύσκολη κατάσταση, κανένας δεν το αρνείται αυτό, απλά η κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, είναι ότι παρά το γεγονός πως η κατάσταση είναι κρίσιμη, η κυβέρνηση φαίνεται ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.
Εδώ κι έναν χρόνο φωνάζαμε - από την πρώτη φάση της πανδημίας - ότι χρειάζονται 3-4 βασικά πράγματα.
Το πρώτο, ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις.
Δεν έγινε.
Δεύτερον, ενίσχυση των ΜΕθ, με επιπλέον κλίνες.
Δεν έγινε.
Η κυβέρνηση στην πραγματικότητα ψεύδεται εδώ κι αρκετούς μήνες ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1.200 - 1.300 κλίνες σε ΜΕΘ.
Είναι ψευδές.
Δεν εντάσσονται αυτά τα κρεβάτια στις εφημερίες.
Στην πραγματικότητα, μέσα σε έναν χρόνο η κυβέρνηση και μάλιστα κυρίως μέσω δωρεών, έχει προσθέσει στο σύστημα περίπου 100-150 κρεβάτια.
Τα υπόλοιπα είναι τα κρεβάτια των στρατιωτικών νοσοκομείων και δεν εντάσσονται στις εφημερίες και προϋπήρχαν.
Είναι κρεβάτια ιδιωτικών κλινικών που δεν έχουν επιταχθεί» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Τζανακόπουλος.

150 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 100, ίσως και 150, ασθενείς, οι οποίο χρήζουν εντατικής θεραπείας και βρίσκονται διασωληνωμένοι, με πρόχειρους αναπνευστήρες, εκτός ΜΕΘ.
Αποδεικνύεται το ψεύδος της κυβέρνησης σε σχέση με την προετοιμασία του ΕΣΥ» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη μη μαζική συνταγογράφηση των τεστ, αναφέροντας πως «πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρωζώνη που αδυνατεί να κάνει ιχνηλάτηση».
«Τέταρτον, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δύο εστίες υπερμετάδοσης, με βάση διεθνείς μελέτες: τα μέσα μεταφοράς, όπου μας έλεγε η κυβέρνηση ότι δεν μεταδίδεται ο ιός.
Ο κ. Τσιόδρας είχε πει ότι δυστυχώς, δεν μπορούμε να τα ενισχύσουμε.
Δεν κατάλαβα από πού και ως πού ο κ. Τσιόδρας αξιολογεί τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, αλλά ως το αφήσουμε στην άκρη αυτό.
Οι εικόνες που εξακολουθούν να καταγράφονται είναι τραγικές.
Πέμπτον, οι χώροι εργασίας» υπογράμμισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί διαδηλώσεις, είπε ότι «οργανωτής είναι η ίδια η κυβέρνηση».

Εμπρηστής ο Μητσοτάκης

«Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί ως εμπρηστής και ως πυροδότης κοινωνικών εντάσεων.
Συγκαλύπτοντας, αρχικά, περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας.
Όταν γίνονται αυτά που έγιναν στο Γαλάτσι και τη Νέα Σμύρνη και ο κ. Χρυσοχοΐδης αντί να προχωρήσει άμεσα σε αυστηρά πειθαρχικά μέτρα και να κινητοποιήσει τις εισαγγελικές αρχές, επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη στους πολίτες που βγήκαν να πιουν έναν καφέ ή να κάνουν μια βόλτα στην πλατεία της γειτονιάς τους.
Όταν επιλέγει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας να προωθεί νομοσχέδια, τα οποία στην πραγματικότητα εντείνουν την κοινωνική σύγκρουση και δεν λέει ότι, επειδή αντιμετωπίζουμε μαι δύσκολη συνθήκη, νομοσχέδια τα οποία ενέχουν έντονη κοινωνική αντιπαράθεση τα "παγώνω"» ανέφερε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης