Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 3,7% στο πετρέλαιο, το αργό στα 59,3 δολ. - Αργεί η ανάκαμψη, νέα lockdown στην Ευρώπη

Πτώση 3,7% στο πετρέλαιο, το αργό στα 59,3 δολ. - Αργεί η ανάκαμψη, νέα lockdown στην Ευρώπη
Tα νέα lockdown στην Ευρώπη την ώρα που το τρίτο κύμα της πανδημίας σαρώνει τη Γηραιά Ήπειρο, απειλούν τη ζήτηση
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές του πετρελαίου, με τα νέα lockdown στην Ευρώπη την ώρα που το τρίτο κύμα της πανδημίας σαρώνει τη Γηραιά Ήπειρο να απειλούν τη ζήτηση και την οικονομική ανάκαμψη.
Το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 3,7% στα 59,2 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent υποχωρεί 3,7% στα 62,3 δολ. το βαρέρλι.
«Τα διεθνή ταξίδια μοιάζουν να αργούν ακόμα», σχολιάζει ο Matt Stanley, broker καυσίμων στο Star Fuels στο Ντουμπάι, προσθέτοντας ότι η ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου κατά το δεύτερο εξάμηνο φαίνεται αμφίβολη, με φόντο τα lockdown.
oil969.JPG
Τα lockdown απειλούν τη ζήτηση

Τα εκτεταμένα lockdown οφείλονται στην απειλή ενός τρίτου κύματος κρουσμάτων κορωνοϊού και των νέων μεταλλάξεων του ιού στην Ευρώπη.
Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στην Ευρώπη, παρατείνει το lockdown μέχρι τις 18 Απριλίου και ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν σπίτι για να προσπαθήσουν να σταματήσουν το τρίτο κύμα της πανδημίας COVID-19.
H καγκελάριος Merkel έκανε λόγο για μία νέα πανδημία και όχι για τρίτο κύμα, καθώς και η αβεβαιότητα σχετικά με την απαγόρευση ταξιδιών από τη Βρετανία.
Την περασμένη εβδομάδα, ο IEA υποβάθμισε τις προβλέψεις του για ζήτηση αργού το 2021 κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ενώ η ΕΙΑ προβλέπει ότι η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου θα ξεπεράσει τη ζήτηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Σαρώνει το τρίτο κύμα

Σε παράταση των περιοριστικών μέτρων και των lockdown τουλάχιστον έως τα μέσα Απριλίου οδεύουν πολλά κράτη της Ευρώπης, ανάμεσα τους και η Γερμανία, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά του ιού, τη στιγμή που αύξηση κρουσμάτων καταγράφηκε ακόμα και στις ΗΠΑ για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο και αφού είχαν προηγηθεί 9 συνεχόμενες εβδομάδες με μείωση μολύνσεων.
Στην Ευρώπη, η Γερμανία ανακοίνωσε παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 18 Απριλίου, κίνηση που προκαλεί αντιδράσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο που βλέπει «λουκέτα» και χρεοκοπίες ενώ στη Γαλλία γίνεται λόγος για σημαντική επιδείνωση λόγω της επιδημίας, γεγονός που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω αυστηροποίηση του lockdown.
Την ίδια στιγμή συναγερμός έχει σημάνει και στις ΗΠΑ όπου για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο καταγράφηκε αύξηση κρουσμάτων την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21/3, επιβεβαιώνοντας έτσι τους επιστήμονες που επισημαίνουν πως δεν είναι ακόμα ώρα για χαλάρωση των περιορισμών και πως πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον ένας μήνας υπομονή ακόμα προκειμένου να προχωρήσουν περαιτέρω οι εμβολιασμοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης