Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέες πιέσεις σε Πειραιώς και Aegean – Κρατιέται ο Γ.Δ. με επιλεκτικές κινήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέες πιέσεις σε Πειραιώς και Aegean – Κρατιέται ο Γ.Δ. με επιλεκτικές κινήσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με αξιόλογες απώλειες, τις οποίες περιόρισαν στη συνέχεια. Η αύξηση των κρουσμάτων, το παρατεταμένο lockdown και η πορεία των εμβολιασμών, δημιουργεί ανησυχίες στους επενδυτές. Η εγχώρια αγορά έχει σήμερα αρκετά αποτελέσματα, στα οποία λογικά θα εστιάσουν οι επενδυτές. Ανακοίνωσε η Τιτάν και μετά το κλείσιμο περιμένουν Alpha Bank και Fourlis.

Μέχρι στιγμής οι διοικήσεις των εταιρειών βγάζουν ένα επιφυλακτικά αισιόδοξο μήνυμα για το 2021 και είναι λογικό. Δεν ξέρουν οι άνθρωποι τι ξημερώνει… Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο. Μεγάλος ο εκνευρισμός των επενδυτών για την Πειραιώς και απολύτως δικαιολογημένος.

Με οριακές απώλειες το άνοιγμα του Γενικού Δείκτη αλλά και την Πειραιώς στο -6%. Καλή εικόνα από ΕΤΕ, πιέζεται και σήμερα η Aegean. Οριακές απώλειες για την Τιτάν.

TITAN: Η μεγάλη απομείωση επηρέασε την τελική γραμμή. Διέγραψε όλο το goodwill στην Αίγυπτο! Χωρίς την απομείωση τα καθαρά κέρδη θα ήταν στα 65,4 εκατ. ευρώ, με την απομείωση είναι 1,5 εκατ. ευρώ. Τρομερή η επιστροφή κεφαλαίου 0,40 ευρώ ανά μετοχή, λόγω εξαιρετικής πορεία των ταμειακών ροών, οι οποίες έφεραν και μείωση του καθαρού δανεισμού.

Ακυρώνονται ίδιες μετοχές που αντιστοιχούν στο 5% του συνόλου. Ισχυρό EBITDA 286,2 εκατ. ευρώ από 267,1 εκατ. ευρώ. Στα 14,50 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής με μικρές απώλειες.

FOURLIS: Το μήνυμα της διοίκησης ενδιαφέρει περισσότερα από τα αποτελέσματα χρήσης. Το παρατεταμένο lockdown επηρεάζει σημαντικά τα μεγέθη. Σταθεροποιητικές τάσεις στο ξεκίνημα.

AUTOHELLAS: Για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η ενημέρωση των αναλυτών αλλά η εταιρεία την άλλαξε για τις 3 Μαρτίου. Επίσης αναφέρει πως μέσα στον Απρίλιο θα πραγματοποιήσει και πρόσθεση ενημέρωση. Δε βρίσκουμε άλλο λόγο πλην της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Aegean στην οποία είναι μέτοχος που λογικά μέχρι τότε θα γνωρίζουμε και τους όρους. Έχουμε ξαναγράψει πως μπορεί με τα κεφάλαια που έχει εύκολα να καλύψει το ποσοστό της αλλά και να το αυξήσει. Για να δούμε…

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η ΕΧΑΕ που είχε εδώ και κάτι χρόνια μετοχές, από μετατροπή ομολογιών, τις πούλησε. Συγκεκριμένα πούλησε 668.265 μετοχές και έλαβε 500 χιλ. ευρώ. Μεγάλες απώλειες από την κίνηση. Με μεγάλες απώλειες και πάλι η μετοχή και κάτω από τα 0,40 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζεται η διαφοροποίηση των άλλων συστημικών από την ΠΕΙΡ και είναι θετική η εξέλιξη αυτή. Ανοδικά και οι τρεις με καλύτερη πορεία από την ΕΤΕ. Θυμίζουμε πως ενώ ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ έχουν κάνει νέο υψηλό, η ΑΛΦΑ δεν έκανε. Θέλουμε να συνεχιστεί η διαφοροποίηση, ώστε να μπορέσει να απομακρυνθεί και ο Γ.Δ. από τις 830 μονάδες.

NEWSPHONE: Ανακοίνωσε γενική συνέλευση, την ακύρωσε και ανακοίνωσε νέα με θέμα ακύρωση ιδίων μετοχών. Θα βελτιωθεί οριακά η θέση του βασικού μετόχου, αλλά πάλι θα είναι κάτω από 90%. Μάλλον θα μετανιώνουν τώρα τόσους μήνες δεν αγόραζαν ίδιες μετοχές στην τιμή που ήταν ο τίτλος… Ίσως αν το είχαν κάνει και μετά τη διαγραφή να πήγαιναν στο 90%.

AEGEAN: Μετά τις χθεσινές μεγάλες απώλειες, σήμερα υποχωρεί άνω του 4% και με καλό όγκο. Η τιμή στα 4,75 ευρώ. Προφανώς και οι επενδυτές ανησυχούν για την τιμή της αύξησης.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Θετικά υποδέχθηκε η αγορά την πρόθεση να δώσει ως μέρισμα μετοχές της Cenergy. Συνεχίζει ανοδικά και σήμερα. Στα 2,28 ευρώ και στο +1,79%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης