Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

To σήριαλ με την αύξηση κεφαλαίου 120,5 εκατ στον Ελλάκτωρ συνεχίζεται

To σήριαλ με την αύξηση κεφαλαίου 120,5 εκατ στον Ελλάκτωρ συνεχίζεται
Μέχρι τώρα οι βασικοί μέτοχοι στον Ελλάκτωρ δεν έχουν δεσμευθεί ότι θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου

Συνεχίζεται το σήριαλ με την αύξηση κεφαλαίου στον Ελλάκτωρ που έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα. Κανείς δεν δεσμεύεται έως την ώρα αυτή πως θα συμμετέχει!
Κι αυτό δεν αφορά βέβαια μόνο τους εφοπλιστές της Greenhill που δεν συμμετέχουν στη διοίκηση παρότι είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι.
Δεν έχουν διευκρινίσει τη στάση τους.
Αλλά κι εκείνοι που συμμετέχουν στη διοίκηση της εταιρείας με πρώτους τους ολλανδούς της Reggeborgh δεν έχουν δεσμευτεί ότι θα συμμετέχουν.
Αυτό που είπαν με διαρροές κι όχι επίσημα είναι ότι σκέπτονται να δανείσουν 50 εκατ. ευρώ και μετά να τα πάρουν πίσω εντόκως.
Αλλά και η ομάδα των άλλων μετόχων που έχουν ταυτιστεί μαζί τους.
Οι Μπόμπολας Παναγιωτόπουλος κ.α. δεν έχουν ανακοινώσει την δεσμευτική απόφασή τους.
Μυστήρια…

Οι συμμαχίες

Το άλλο μεγάλο μυστήριο είναι οι συμμαχίες των ολλανδών για τους οποίους ξέραμε ότι είναι μια εύπορη οικογένεια που έχει εκτός των άλλων και μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες. Είχαν βέβαια ατυχίες στην Βραζιλία αλλά εκεί κυβερνούσαν οι λαϊκιστές του Λούλα αλλά τελικά επειδή επικρατεί η δικαιοσύνη, φυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος της χώρας…
Κατά τα άλλα όμως απορούμε γιατί υιοθέτησαν στην Ελλάδα όλους τους παλιούς διαπλεκόμενους.
Άλλοι από αυτούς έχουν παλιές εκκρεμότητες κι άλλοι έχουν βλάψει την εταιρεία, στην εκτελεστική διοίκηση της οποίας έχουν επιστρέψει ανεμίζοντας ολλανδική σημαία.
Υποθέτουμε ότι η πρακτική αυτή ήταν υποχρεωτική παλιά (πριν δύο εβδομάδες) παρίσταναν τους παθητικούς επενδυτές και στις δύο μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.
Το ερώτημα είναι τώρα που φεύγουν από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τους χρειάζονται;
Υποθέτουμε είναι καλύτερα να φέρουν στελέχη που δεν έχουν περίεργες συνδέσεις, εκτός κι αν τους παραπληροφορούν λέγοντας στους Ολλανδούς ότι είναι υπεράνω υποψίας.

Η Κολομβία

Ανάμεσα στα αστέρια που έχουν επανακάμψει είναι πολλοί υπεύθυνοι σκοτεινών υποθέσεων με χαρακτηριστικό έργο στην Κολομβία εξαιτίας του οποίου η Παγκόσμια τράπεζα που το είχε χρηματοδοτήσει έθεσε την εταιρεία σε αποκλεισμό από κάθε έργο που χρηματοδοτεί έως τον Μάρτιο του 2022.
Το κακό δεν είναι ότι η ΑΚΤΩΡ δεν θα πάρει κατασκευαστικό έργο που χρηματοδοτεί η Παγκόσμια Τράπεζα αλλά ότι την απόφαση αυτή την ακολουθούν παραδοσιακά και οι δύο άλλες μεγάλες διεθνείς τράπεζες η EBRD και η ευρωπαϊκή ΕΙΒ.
Αυτές οι δύο τράπεζες χρηματοδοτούν συνήθως τα περισσότερα έργα στην Ανατολική Ευρώπη κι όχι μόνον.
Κι όμως αυτό που κρατούν στην ΑΚΤΩΡ ως «άκρως απόρρητη» πληροφορία είναι ότι ο υπεύθυνος του έργου αυτού έχει επανέλθει στις δραστηριότητες της ΑΚΤΩΡ ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα είχε ζητήσει την απομάκρυνσή του.
Αν γίνει γνωστή η επανεμφάνιση του συγκεκριμένου προσώπου, τα πράγματα θα γίνουν μάλλον χειρότερα.
Θα μάθουμε πολλά ακόμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης