Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απομακρύνεται το σενάριο ενός νέου κύματος covid – Ανοσία στο 55% του πληθυσμού

ΗΠΑ: Απομακρύνεται το σενάριο ενός νέου κύματος covid – Ανοσία στο 55% του πληθυσμού
Περίπου 81 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν εμβολιαστεί ενώ 29 εκατομμύρια έχουν νοσήσει
Σχετικά Άρθρα

Απομακρύνεται το σενάριο ενός νέου κύματος κορωνοϊού στις ΗΠΑ καθώς εκτιμάται ότι το 55% του πληθυσμού έχει αναπτύξει ήδη κάποιο βαθμό ανοσίας απέναντι στον ιό.
Συγκεκριμένα, επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι εμβολιασμοί σε συνδυασμό με την φυσική ανοσία όσων έχουν νοσήσει και αναρρώσει, απομακρύνει το ενδεχόμενο μιας νέας έξαρσης του ιού.
Μάλιστα εκτιμάται ότι το 55% των Αμερικάνων έχει ήδη αναπτύξει κάποιας μορφής προστασία ή ανοσία απέναντι στον κορωνοϊό.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων, εκτιμάται πως 81 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ άλλοι 29 εκατομμύρια πολίτες έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και έχουν αναρρώσει.
Παράλληλα, δεν προσμετρώνται και τα δεκάδες εκατομμύρια πολιτών που ήταν ασυμπτωματικοί στον ιό και έχουν αναπτύξει φυσική ανοσία.
Παρά τα αισιόδοξα αυτά νέα, μολύνσεις και θάνατοι εξακολουθούν να καταγράφονται, με τους ειδικούς να συστήνουν στους πολίτες να μην χαλαρώνουν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας, όπως είναι η χρήση μασκών και η τήρηση των αποστάσεων, καθώς οι μεταλλάξεις του ιού παραμένουν επικίνδυνες.
Αμερικάνοι επιστήμονες συστήνουν στους πολίτες να κάνουν υπομονή για ένα μήνα ή για έξι εβδομάδες ακόμα, αναφέροντας πως έως τότε θα υπάρξει τεράστια διαφορά στην επιδημιολογική εικόνα.
Σημειώνεται πως ήδη αρκετές Πολιτείες έχουν προχωρήσει στην άρση περιοριστικών μέτρων ενώ κάποιες από αυτές έχουν άρει ακόμα και την χρήση μάσκας.
Πάντως, η περίπτωση της Πολιτείας του Μίσιγκαν, όπου και καταγράφεται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων – της τάξης του 77% σε σχέση με τα μέσα Φεβρουαρίου – αλλά και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, έχει σημάνει συναγερμό όχι μόνο στην Πολιτεία αλλά και σε όλη την χώρα καθώς το Μίσιγκαν αναφέρει το δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων με τη βρετανική μετάλλαξη του ιού, μετά την Φλόριντα.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ μετρούν περισσότερους από 542.000 νεκρούς και περίπου 30 εκατομμύρια μολύνσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης