Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποψήφια με την Κεντροαριστερά στις προεδρικές εκλογές του 2022 η δήμαρχος Παρισιού

Γαλλία: Υποψήφια με την Κεντροαριστερά στις προεδρικές εκλογές του 2022 η δήμαρχος Παρισιού
«Βάζω τα θεμέλια ενός κινήματος, θέλω να ενώσω τους πολίτες και να κάνω προτάσεις στους Γάλλους», δήλωσε η Anne Hidalgo
Σχετικά Άρθρα

Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo δήλωσε ότι στοχεύει να συσπειρώσει τους αριστερούς της συμμάχους προκειμένου να αντιταχθεί στον Emmanuel Macron στις γαλλικές προεδρικές εκλογές το 2022.
«Βάζω τα θεμέλια ενός κινήματος, θέλω να ενώσω τους πολίτες και να κάνω προτάσεις στους Γάλλους», δήλωσε η Hidalgo στο ραδιόφωνο Europe 1.
Οι προεδρικές εκλογές προγραμματίζονται για τον Απρίλιο του επόμενου έτους, και οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν την ακροδεξιά υποψήφια Marine Le Pen ως επικεφαλής αντίπαλο του Macron.
Η Γαλλία έχει επίσης περιφερειακές εκλογές τον Ιούνιο, αν και η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι θα διεξαχθούν μόνο εάν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες,

Ελπίζει μόνο σε συμμαχίες

Ενώ οι δημοσκοπήσεις δεν ήταν ενθαρρυντικές μέχρι στιγμής για τη σοσιαλίστρια δήμαρχο του Παρισιού, με ποσοστό μικρότερο του 10% στην πρόθεση ψήφου κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, μία πρόσφατη σφυγμομέτρηση έδειξε, πως θα μπορούσε να φτάσει στον δεύτερο γύρο, εάν μπορούσε να συμμαχήσει με την Αριστερά και τους Πράσινους, που σκοπεύουν να έχουν δικούς τους υποψήφιους στις εκλογές, αναφέρει το Bloomberg.
Εν μέσω κριτικής σχετικά με τον χειρισμό της κρίσης του κορωνοϊού, το ποσοστό δημοτικότητας του Macron μειώθηκε κατά 4% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο με μόλις το 37% των πολιτών να δηλώνει ικανοποιημένο με τον Γάλλο πρόεδρο, σύμφωνα με έρευνα της IFOP για τη γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche.
Το Παρίσι και το 1/3 της Γαλλίας βρίσκονται εκ νέου σε καθεστώς lockdown από το Σάββατο (20/3/2021).
Η Hidalgo κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά τον χειρισμό της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης